Varslingssaken mot OA-redaktør Erik Sønstelie er ferdigbehandlet av styret.

Varslingssak i Oppland Arbeiderblad avsluttet – jobber videre med arbeidsmiljøet

Ikke funnet kritikkverdige forhold etter loven, sier klubbleder.

Publisert Sist oppdatert

Oppland Arbeiderblads styre er ferdige med å vurdere varselet om ansvarlig redaktør Erik Sønstelies lederstil.

Det bekrefter Sønstelie selv og NJ-klubbleder Tor Arne Brekne overfor Journalisten. Styrelederen vil ikke kommentere.

Det var etter et klubbmøte i avisen i september at klubbstyret fikk i oppdrag å sende et varsel til styret. Medier 24 omtalte varselet i oktober, i en artikkel som siden er blitt klaget inn til PFU av klubbleder Brekne.  

– Satte ned arbeidsgruppe

Ett av flere temaer på møtet i september var arbeidsmiljø, blant annet hvordan Sønstelies lederstil og oppførsel påvirket miljøet for de ansatte, sier klubbleder Brekne til Journalisten.  

I varselet beskrev klubben forhold de mente måtte undersøkes. 

– Styret satte så ned en arbeidsgruppe og behandlet varslingsaken. Så ble det kunngjort for redaksjonen at det ikke ble funnet kritikkverdige forhold etter loven, men at det likevel er en alvorlig arbeidsmiljøutfordring som må løses. Det er der vi står nå, sier Brekne.

Han ble nylig kåret til «Årets klubbleiar» av Norsk Journalistlag (NJ) på grunn av håndteringen av varslingssituasjonen og arbeidet med arbeidsmiljøet i OA.

 Nå skal de gjøre det de kan for å reparere, og å forsøke å finne en vei videre, sier Brekne.  

– Vi får bistand fra Amedia HR som kom inn som fasilitator i arbeidet. Det er i oppstartsfasen, så jeg kan ikke si så mye om konkrete tiltak, men prosessen er i gang.

Tatt til etterretning 

Journalisten har vært i kontakt med styreleder i Oppland Arbeiderblad, Kristine Fritsvold Nilsen, og stilt henne spørsmål rundt hva som skjer videre med saken. 

– Dette er en type spørsmål vi som arbeidsgiver prinsipielt ikke kan bekrefte, avkrefte eller kommentere, skriver hun i en e-post. 

Redaktør Sønstelie sier til Journalisten at han har tatt styrets konklusjoner til etterretning. 

– Det er ikke funnet kritikkverdige forhold etter lov og retningslinjer. Nå jobber ledelsen og klubben videre med arbeidsmiljø i Oppland Arbeiderblad, sier han. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS