Tor Arne Brekne mottok prisen onsdag kveld under en festmiddag i Oslo.

Norsk Journalistlag

Tor Arne Brekne i Oppland Arbeiderblad er Årets klubbleiar

Fikk prisen under Styrkeløft.

Publisert Sist oppdatert

Lederen for NJ-klubben i Oppland Arbeiderblad, Tor Arne Brekne, ble onsdag kveld kåret til Årets klubbleiar. Dette skjedde under Norsk Journalistlags samling for tillitsvalgte, Styrkeløft.

NJ-nestleder og prisutdeler Hege Fagerheim beskrev Brekne som en diplomatisk, sindig og reflektert tillitsmann, som bruker innestemme og tenker seg godt om før han snakker.

«Rolla som tillitsvald byr på mykje. Du skal vere den gode, tryggje kollegaen. Den som ikkje byr opp til konflikt, men som viser veg til gode løysingar. Stundom må du likevel gjere det ubehagelege og seie i frå. Det ligg til rolla og det kan vere krevjande særleg på mindre arbeidsplassar», skriver juryen i sin begrunnelse. Og peker på håndteringen av varslingssaken i Oppland Arbeiderblad, som tidligere er omtalt av Medier24.

Videre heter det:

«I slike situasjonar er det avgjørande at medlemsdemokratiet i klubben fungerer, og at medlemmene samlar seg om den tillitsvalde. Det vart tilfelle også her fordi vår mann veit å forankre. Å vere den som må tale klubben si sak i ein så openlys konfrontasjon, er sjølvsagt ei stor påkjenning og krev stort mot.»

Powered by Labrador CMS