Kjersti Sortland i Budstikka kan bli en av mange nye foreslåtte medlemmer i Offentlighetsutvalget. Foto: Martin Huseby Jensen

Kjersti Sortland foreslått inn i Offentlighetsutvalget

Store utskiftninger i utvalget. Blant de nye finner vi blant andre Harald Klungtveit, Thomas Ergo og Tarjei Leer-Salvesen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det sittende offentlighetsutvalget ble nedsatt i 2014 og har vært ledet av Kapitals Siri Gedde-Dahl. Hun er re-nominert på vegne av Norsk Journalist lag, og foreslått som leder også i de kommende to årene. I så fall vi hun i 2018 ha sittet som leder i seks år.

Mange inn

I alt ti nye medlemmer er foreslått til utvalget. Norsk Redaktørforening har foreslått Kjersti Sortland fra Budstikka, Eirik Haugen fra Varden, Nina Schmidt i Advokatbladet og Jan Arbe Ødegaard i Tidens Krav.

Fra Norsk Journalistlag er det foreslått at Thomas Ergo i Stavanger Aftenblad, Harald Klungtveit i Filter Nyheter, Tarjei Leer-Salvesen frilans/Fædrelandsvennen og Eiliv Frich Flydal i Dagbladet kommer inn.

Fagpressen kan få inn Torkjell Trædal i Politiforum og Landslaget for Lokalaviser Helen Frøyseth Nicholson i Riksarkivet.

Mange ut

Ut av utvalget går Tom Erik Thorsen i Varden, Trond Sundnes i Dagens Næringsliv, Audun Solberg i VG, Espen Andersen i NRK, Aftenpostens Sarah Sørheim, Thomas Frigård i Raumnes, Øyvind Johan Heggstad i NRK Møre og Romsdal, Ola Karlsen i ABC Nyheter og Leif Steinholt i Helgelands Blad.

Sistnevnte trakk seg fra utvalget i protest.

LES OGSÅ: Korrupsjons­anklager, avisstrid og en protest­utmelding av Offentlighets­utvalget

Foreslått sittende blir altså nåværende leder. Det samme gjør Lajla Ellingsen i Adresseavisen, Ina Lindahl Nyrud i NJ, Vegard Venli fra Kommunal Rapport, Arne Jensen i Norsk Redaktørforening, Nils E. Øy, Berit Nyman fra Fagpressen i tillegg til Kjersti Løken Stavrum og Kristine Foss fra Norsk Presseforbund.

Styret i Norsk Presseforbund vil fredag formiddag ta stilling til om kandidatene får plass i utvalget. Det samme gjelder de foreslåtte nye medlemmene i Pressens Faglige Utvalg som skal representere almennheten.

For en uke siden kunne Journalisten fortelle at Sylo Taraku og Nina Fjeldheim er innstilt til disse vervene.

Powered by Labrador CMS