NJ NRK-leder Rolf Johansen er forhandlingsleder når NJ og Spekter forhandler om lønn. Her fra en tidligere forhandling.

«Veldig usikkert» om NRKs lønnsforhandlinger til uka

Streiken får konsekvenser for andre lønnsoppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På grunn av LO/YS-streiken utsettes er lønnsforhandlingene for over 50.000 medlemmer i LOs forbund i Spekter-området utsatt på ubestemt tid, melder NTB mandag.

– Vi må ha på plass resultatet fra frontfaget før vi har noe å forhandle på, derfor er det naturlig med en utsettelse, sier LO Stat-forhandlingsleder Lise Olsen.

NRK er blant virksomhetene som omfattes av Spekter-oppgjøret. Forhandlingene mellom LO og NHO i konkurranseutsatt industri, det såkalte frontfaget, danner grunnlaget for lønnsoppgjøret også i Spekter.

I neste uke, fra tirsdag 25. april, er det også planlagt lønnsforhandlinger mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Spekter, om lønna til NJ-organiserte NRK-ansatte, men denne datoen er nå veldig usikker med mindre streiken avblåses i løpet av de aller nærmeste dagene.

Det opplyser NJ NRK-leder Rolf Johansen til Journalisten.

– Vi er egentlig klare til forhandlinger, og er ikke bundet av frontfaget. Enn så lenge holder vi på planen om å starte opp på tirsdag, men det avhenger av at streiken løser seg og at Spekter er klare for såkalte A-delsforhandlinger en gang før tirsdag, sier Johansen.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS