Den 320 år gamle avisa Wiener Zeitung legger ned papirutgaven og bytter navn til WZ.
Den 320 år gamle avisa Wiener Zeitung legger ned papirutgaven og bytter navn til WZ.

Wiener Zeitung:

Verdens eldste, kontinuerlig utgitte avis har gitt ut sin siste papirutgave

Etter 320 år er det slutt på den trykte dagsavisen fra Wiener Zeitung. 

Publisert

Forrige fredag kom den siste papirutgaven av verdens eldste, kontinuerlig utgitte dagsavis, østerrikske Wiener Zeitung. 

Avisa ble først utgitt i 1703 under tittelen Wiennerisches Diarium, før den byttet navn i 1780. I 1857 overtok den østerrikske staten Wiener Zeitung.

Gjennom den 320 år lange historien har avisa aldri vært gjennom en så omfattende relansering som nå, skriver redaktør Katharina Schmidt i egen nettavis. 

Eieren er fortsatt den østerrikske staten, og avisa forblir en del av mediegruppen Wiener Zeitung. Men fra nå av skal nettavisa kalle seg WZ. 

– Som en markering av den nye starten legger vi navnet med fokus på Wien litt bak oss, fordi vi har et mandat til å drive journalistikk for alle i Østerrike, skriver redaktøren. 

Avskjeden med den trykte dagsavisa innebærer også slutten for store deler av aktualitetsstoffet. Det blir ikke mer sportsdekning, værmeldinger eller programtips. 

– Vi ser frem til hullene som vi bevisst velger å etterlate. Vi ser det ikke som vår jobb å haste fra den ene pressekonferansen til den neste. Hos oss kan du være sikker på at bare finner innhold som er virkelig viktig, skriver redaktøren.

Nå skal WZ i økende grad fokusere på gravejournalistikk, basert på data, som forklarer sammenhenger i samfunnsutviklingen. Målet er også å levere mer løsningsorientert journalistikk. 

Denne journalistikken skal hovedsakelig publiseres på nettsiden og i sosiale medier, og i nær fremtid lanseres også et nyhetsbrev. Fra 2024 vil det komme et nytt papirprodukt, men WZ skriver at de ikke vet hvordan det vil se ut ennå. 

Powered by Labrador CMS