VGs Selma Moren møtte Natt og Dag-redaktør Geir Magne Staurland i Dagsnytt 18-studio.

VG-kommentator mener Natt og Dag burde beklage

Møtte redaktør til debatt etter Vixen-stunt.

Publisert Sist oppdatert

– Det at det hele helgen ligger ute en kommentar om kroppen til en ung og ikke veldig kjent influenser, det synes jeg er litt uheldig. Derfor har jeg tenkt at jeg synes Natt og Dag burde beklaget for hvordan det landet, selv om jeg forstår at intensjonen kanskje ikke var så ille som det kunne sett ut i helgen.

Det sa VG-kommentator Selma Moren da hun stilte til debatt hos Dagsnytt 18 tirsdag.

– Sjokkerende slemme kommentarer

Natt og Dag skapte umiddelbart reaksjoner med Instagram-harseleringen med influensere som stilte på rød løper under influenserutdelingen Vixen Awards i helga.

Særlig en setning om at en influenser har «puppene er så langt fra hverandre, at de kun kommuniserer via Skype» har fått kritikk, og Moren skrev mandag i en kommentar i VG at avisa burde «si de vanskelige ordene: Unnskyld».

Avisa ønsket å utfordre influenser-Norge med noe annet enn pusete og medhårs kjendisjournalistikk, sa redaktør Geir Magne Staurland i Dagsnytt 18-studio.

– Det ønsket vi å gjøre med å dra på Vixen Awards som moteanmeldere, noe vi ikke er, med ironiske, satiriske, sjokkerende slemme og som mange vil si; gøye kommentarer, sa Staurland.

– Snublet

Stuntet inkluderte bevisst plagiat av vitser fra den avdøde komikeren Joan Rivers, fortalte Staurland.

Som ikke beklaget på direkten:

– Det er ikke alt her som kom ut like smart som tenkt, men sånn er det med humor og satire. Vi snublet litt her, og så kommer vi til å fortsette med vår forfriskende journalistikk, avsluttet redaktøren.

Powered by Labrador CMS