Helje Solberg har jobbet i VG i mer enn 23 år. Nå er hun kåret til årets kvinnelige medieleder. Foto: Marte Vike Arnesen.
Helje Solberg har jobbet i VG i mer enn 23 år. Nå er hun kåret til årets kvinnelige medieleder. Foto: Marte Vike Arnesen.

Helje Solberg er årets kvinnelige medieleder

Djerv, uredd og inspirerende, mener juryen om VGTV-sjef Helje Solberg. Jorun Berntsen i Aftenposten er årets talent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

”Årets kvinnelige medieleder er uredd, sterk, tydelig og inspirerende. Hun beskrives som en leder uten skjult agenda, som støtter og løfter sine medarbeidere. Hun er en av de mest markante kvinnelige lederne i norsk mediebransje. Årets kvinnelige medieleder tar ansvar, er djerv og har stor gjennomføringsevne. Også i vanskelige tider trer hun frem og viser vei. Hun er ikke den som krever å stå i flomlyset, men trives best når hun skyver andre frem for å ta imot heder og ære.»

Slik beskriver juryen bak Årets kvinnelige medieleder Helje Solberg. Det er i år 23 år siden hun begynte å jobbe i VG. Før den tid var Solberg også innom NRK Østlandssendingen og Nationen. Solberg har hatt flere lederstillinger i mediehuset, Blant annet som nyhetsredaktør.

«En rolle hun på mange måter redefinerte. Ikke bare profesjonaliserte hun organisasjonen, hun utviklet også nye metoder for hvordan man arbeidet i redaksjonen. Hun har spilt en sentral rolle i avisens transformasjon fra papir til digital.»

De siste to årene har hun fungert som publisher for VGTV  og bidratt til å snu det ambisiøse og kostnadskrevende prosjektet til å bli størt på web-TV som også opplever sterk vekst i annonseinntektene.

Juryen har vært ledet av Tove Nedreberg sammen med Kirsti Engedal Alfheim (Aller/Dagbladet), Annika Biørnstad (NRK), Vibeke Holth (Kapital) og Pål Nedregotten (Amedia).

Prisen ble første gang delt ut i 1999. 

Jorun Berntsen årets talent

Også prisen Årets talent ble delt ut under Medienettverkets høstmøte i Oslo torsdag kveld. Denne går til kvinner under 35 år som viser stort ledertalen i norske mediebedrifter, og som kan vise til gode resultater. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Årets talent Jorun Berntsen under Medienettverkets konferanse. Foto: Marte Vike Arnesen
Årets talent Jorun Berntsen under Medienettverkets konferanse. Foto: Marte Vike Arnesen

«Årets talent er dyktig med folk. Både med de hun er leder for, men hun klarer også å engasjere fagfolk og spesialister i andre avdelinger. For å få til dette må man være ydmyk overfor andres kunnskap, og samtidig tydelig om hva som er det store målet. Man må være både spørrende, analytisk og faglig sterk.»

Alt dette mener juryen at årets vinner, Jorun Berntsen i Aftenposten har. Berntsen er fersk som leder, men oppleves av de rundt henne som trygg på at hun trekker i riktig retning. Hun har som leder for digitale brukerinntekter og abonnement i Aftenposten klart å være lagspiller og brobygger som får folk med seg og gjennom dette klart å skape imponernde resultater, skriver juryen. 

«Oppgaven vinneren leder beskrives som den aller viktigste mediehuset nå skal lykkes med, og hun har på denne måten et stort ansvar. Dette er et ansvar hun har grepet med begge hender. Hun har en utpreget forståelse for både det kommersielle og det redaksjonelle, noe som er en forutsetning for å lykkes i dagens medielandskap. At hun har oppnådd full tillit i alle deler av organisasjonen trekkes fram som en bragd som har vært avgjørende for at Aftenposten nå teller nær 100.000 digitale abonnenter.»

Juryen er ledet av Trine-Lise Jagge fra Dynamic People. Hun har hatt med seg Tone Tveøy Strøm-Gundersen (Aftenposten), Grethe Gynnild Johnsen (NRK), Svein Erik Hole (Teknisk Ukeblad) og Mari Midtstigen (Egmont).

 

Powered by Labrador CMS