VG er klar for å satse på underholdning og teknologi i Los Angeles og California. Foto: Flickr/Creative Commons/Rod Ramsey
VG er klar for å satse på underholdning og teknologi i Los Angeles og California. Foto: Flickr/Creative Commons/Rod Ramsey

VG satser i California og Istanbul

Beholder også stringeren i Berlin.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG lyste ut de tre ledige stringerjobbene mandag, blant annet gjennom sosiale medier. Utlysningen kommer kort tid etter det ble kjent at VG må kutte i redaksjonen som følge av fallende papiropplag og sviktende inntektsvekst. Det er anslått at innsparingene vil ligge i området mellom 30 og 60 millioner kroner, med et tilsvarende antall årsverk i avgang.

De fleste medarbeidere på stringeravtale i norske medier har hatt kombinasjoner av fast månedlig grunnsats og honorar for den enkelte leveransen av tekst og foto. 

Forhandler

Lederen av redaksjonsklubben i VG, Dennis Ravndal, ser stringerjobbene i sammenheng med at VG har avviklet sine stringere i London og Paris, slik at bare Berlin er tilbake. I tillegg har VG korrespondent i New York.

– Det har vært en kultur i VG for at stringerjobber bemannes av interne søkere, som får permisjon fra sine ordinære stillinger. Det kan hende at det nå blir en diskusjon om slike vikariater skal utlyses, eller om de skal spares inn. Den diskusjonen får vi eventuelt ta når den kommer.

Ravndal viser til at VG i lengre tid har diskutert behovet for å styrke seg på stoff om Midtøsten og på teknologi og underholdning.

Klubblederen opplyser at det pågår forhandlinger om den varslede nedbemanningen. Diskusjonene handler konkret om størrelsen og innretningen på sluttpakkene, i tillegg til en ny organisering av VGs redaksjon.

– Det er foreløpig uklart når det kommer en avklaring. Målet og håpet er å komme i mål gjennom frivillige løsninger, sier Ravndal.

Les Journalistens dekning av VG

Sparer og satser

Nyhetsredaktør Gard Steiro sier at VG skal satse på utenriksjournalistikken. Borgerkrigen i Syria og kampen mot IS gjør at de ansetter en stringer i Midtøsten. I tillegg vil VG bruke mer ressurser på teknologinyheter.

– VG må i likhet med andre mediebedrifter spare. Samtidig må vi satse og investere i journalistikk. Vi må ha to tanker i hodet samtidig, ellers lykkes vi ikke. Stringer-stillingene er sentrale for vår utenriksdekning. Vi har gjort en vurdering av hvor VG ønsker å være til stede nå, men behovene kan endre seg raskt.

Steiro understreker at VG har behov for å satse på det europeiske kontinentet, gjennom å videreføre dagens stringerstilling i Berlin. Den nye stringeren i Istanbul kommer blant annet som et resultat av flyktningkrisen.

– Når det gjelder California-stringeren så handler det om to ting. Vi må bli bedre på alt teknologiområdet. I tillegg er populærkultur, altså Rampelys-stoffet, viktig for våre lesere. I begge tilfeller er California det rette stedet å være. Vi er åpen for å diskutere om stringeren skal ha base i Los Angeles eller i San Francisco, sier Steiro.

 

 
Powered by Labrador CMS