Helje Solberg er administrerende direktør i VG. Foto: Birgit Dannenberg
Helje Solberg er administrerende direktør i VG. Foto: Birgit Dannenberg

VGTV tapte 71 millioner kroner

Driftsunderskuddet var høyere enn driftsinntektene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediehuset VG har notert seg et solid tap i det første fulle driftsåret til datterselskapet VGTV. Driftsresultatet endte på minus 71 millioner kroner, mens årsresultatet etter skatt endte på minus 52,2 millioner kroner.

Det var Finansavisen som først omtalte tallene fredag.

De negative resultatene i VGs satsing på levende bilder kommer av en omsetning på 61,8 millioner kroner. Driftskostnadene i selskapet endte på 132,8 millioner kroner. Lønn utgjorde 47,7 millioner kroner og andre driftskostnader spiste opp 78,9 millioner kroner.

16,5 millioner kroner av kostnadene oppgis å være konserninterne kjøp, som ifølge regnskapet er priset «basert på markedsmessige vurderinger».

Selskapet hadde 59 ansatte per 31. desember og i gjennomsnitt 44 ansatte gjennom hele fjoråret.

Til Finansavisen opplyser administrerende direktør Helje Solberg at underskuddet ble som forventet:

– Inntektene er noe svakere enn vi hadde håpet.

Utvidet kreditt

I årsregnskapet legges det til grunn videre drift av selskapet. Det opplyses at selskapet har en «tilfredsstillende finansiell stilling», og i første kvartal i år fikk selskapet utvidet en kredittramme hos eierkonsernet Schibsted for å gi nødvendige penger til selskapet.

«VGTV har opplevd økende omsetning gjennom 2014, og det forventes at omsetningen vil vokse videre i 2015 som følge av økt trafikk på digitale flater,» heter det i rapporten.

Det var på Nordiske Mediedager i 2013 at VG annonserte at de ville lansere VGTV som en lineær TV-kanal. Kanalen har distribusjon gjennom Canal Digital, Altibox og Get.

Til Finansavisen sier direktøren at VGTV er en investering for fremtiden, og at det er lagt opp til underskudd både inneværende og neste år.

– Det er helt vesentlig at vi lykkes med levende bilder, opplyser hun til avisen.

VGTV hadde ved utløpet av fjoråret balanseført 81,1 millioner kroner i gjeld, hvorav 45,2 millioner kroner er kortsiktig gjeld til eierkonsernet Schibsted.

Les mer om VGTV.

Powered by Labrador CMS