Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit skriver at han blir litt gretten over begrunnelsen på avslag på pressestøtte.

Pressestøtte 2022

– Vi blir straffet for at vi har nedprioritert lettvint og billig debattstoff

Filter-redaktøren «litt gretten» av begrunnelsen for avslag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjoner som ikke definerer debattstoff som sentral del av mediemangefoldet faller utenfor alle støtteordninger, sier Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit til Journalisten.

Fredag morgen mottok han beskjed om at Filter Nyheter ikke får innvilget sin førstegangssøknad om pressestøtte.

På Faceboook har Klungtveit sitert fra begrunnelsen: «andelen debatt- og kommentarstoff [er] ikke omfattende nok til å oppfylle forskriftens krav om sjangerbalanse (…)», og kommentert at han blir «litt gretten» av å lese den.

– Vi blir straffet for at vi har nedprioritert lettvint og billig debattstoff, til fordel for dyr og undersøkende journalistikk. Det siste er viktigere for mediemangfoldet i 2022. Det er ikke saksbehandlernes feil at kriteriene er som det er, men jeg mener likevel at vårt case er så spesielt at det burde ha vært mulig å komme i mål, sier Klungtveit.

– Skal dere klage?

– Det er litt for tidlig å si. Sånn som jeg foreløpig har lest vedtaket har tilsynet hatt rom til å være mer pragmatiske. Det virker som de har latt være fordi de har tolket økonomien vår til at vi ikke trenger pengene akkurat nå. Det kan jeg forsikre dem om at vi gjør.

På Facebook har Klungtveit også skrevet:

– Jeg er – forsiktig sagt – uenig med staten i at «debattstoff» er mangelvare i 2022. Jeg kommer aldri til å prioritere enda flere meningsutbrudd på internett foran grundig, eksklusiv nyhetsjournalistikk. Filter Nyheters viktigste bidrag til debatter er å komme med faktagrunnlaget for dem.

Sju nye aviser, blant dem hovedstadsmediene Avisa Oslo og Vårt Oslo, mottar støtte. Ti søkere, blant dem Resett, Document.no og altså Filter Nyheter, fikk avslag.

Powered by Labrador CMS