Mediefolk:

Sinan Shahinian (i midten) har jobbet som journalist i blant annet Irak. Her er han med soldater fra peshmergastyrken som kjempet mot IS i 2014. Foto: Hawre Khaled

Går fra journalistikken til reklamebransjen

Sinan Shahinian slutter som krigsreporter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sinan Shahinian (31) slutter som frilanser og blir partner i reklamebyrået Cure AS i Bergen. Det skriver byrået i en pressemelding.

Han har jobbet som frilans krigsreporter siden 2012. Han har tidligere jobbet i forsvaret, blant annet i Afghanistan, og som journalist i VG og Nettavisen.

Shahinian har journalistutdannelse fra Høyskolen Kristiania, og har stort sett levert saker til Vi Menn. Han har også produsert innhold for hjelpeorganisasjoner, opplyser han til Journalisten.

Shahinian mener frilansjournalister ikke blir godt nok ivaretatt i krigsområder, og skriver at han selv har blitt skutt mot under et opphold i Irak i 2014.

– Jeg har jobbet mest for Vi Menn, og der har jeg følt at man blir godt ivaretatt. Men samtidig skriver man under på at man står ansvarlig for faresituasjoner selv. Det finnes ikke et system som ivaretar min sikkerhet når jeg ofrer livet mitt for å få de sterkeste historiene frem, skriver han i meldinga.

– Hadde det vært et bedre system for frilansere i Norge, hadde jeg fortsatt med det, legger han til.

Shahinian begynte å jobbe som frilanser i Cure AS i januar.

Powered by Labrador CMS