Alexander Øystå i Vi Menn. Foto: Birgit Dannenberg

Redaktør har millionbeløp i gambling

Vi Menns redaktør og PFU-medlem Alexander Øystå har 1,06 million aksjer i selskapet Gaming Innovation Group (GIG).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aksjene verdsettes til 1,55 millioner kroner ut fra fredagens aksjekurs på 1,46 kroner per aksje.

TIPS JOURNALISTEN!

Har du tips til saker om aksjer eid av norske redaktører eller journalister? Kontakt Journalisten på tips<a>journalisten.no eller journalisten direkte på glenn<a>journalisten.no!

Pengene er investert i et selskap som både leverer programvare til andre nettspillselskaper, og som satser på egne spillsider i konkurransen med mer kjente som Betsson og Unibet, for ikke å snakke om Norsk Tipping.

Etter at Journalisten torsdag skrev at redaktører eier aksjer for knapt 120 millioner kroner, tok Øystå kontakt med redaksjonen for å fortelle om sin investering.

Magasinet Vi Menn har profilert seg på blant annet poker, med to årlige eventer og siden vimennpoker.no som har livedekning av store pokereventer.

GIG driver ifølge Øystå ikke med nettpoker ennå, men kan komme til å gjøre det i fremtiden.

Ved nyttår viste Aksjonærregisteret at Øystå stod oppført med 2.000 aksjer i forløperen til GIG, NIO. Eierandelen var da verdt knapt 3.300 kroner. I februar inngikk NIO en avtale om å overta GIG, med oppgjør i aksjer i førstnevnte. Senere tok NIO navnet til det oppkjøpte selskapet.

Det er gjennom en aksjekapitalutvidelse, en såkalt emisjon, og flere kjøp at Øystå har økt beholdningen i selskapet betydelig siden nyttår.

Åpenhet rundt det er viktig

Informerte internt

– Jeg har vært med siden oppstarten og investert fordi en venn av meg er en av gründerne av selskapet, sier Øystå til Journalisten.

– Hvordan håndterer du eierskapet i nettspillselskapet opp mot rollen som redaktør i Vi Menn?

– Jeg må være veldig oppmerksom. Det viktigste er å være åpen om investeringen. Vi har ikke omtalt GIG så langt, men om vi skulle omtale selskapet i Vi Menn skal vi gjøre oppmerksom på at jeg har aksjer der.

– Men hva med magasinets omtale av spillindustrien generelt, du har jo interesser i den?

– Ja, definitivt. Derfor tror jeg åpenhet rundt det er viktig.

Redaktøren sier at han informerte sin leder internt før han økte innsatsen i spillindustrien.

Øystå representerer også redaktørene som medlem i Pressens faglige utvalg (PFU). Dersom det skulle komme en sak på etikkrøkternes bord som har med hans investering å gjøre, vil han gjøre oppmerksom på det, sier han.

Les også: Redaktører mener de håndterer sine lokale aksjer greit

Powered by Labrador CMS