Hege Duckert forlater redaktørjobben, men ikke NRK. Arkivfoto.

Hege Duckert slutter som kulturredaktør i NRK

Ønsker å bli værende i Brussel og har fått utvidet permisjon fra NRK, men ikke redaktørjobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er NRK som melder at Hege Duckert har søkt og fått innvilget utvidet velferdspermisjon fra NRK. I utgangspunktet hadde hun permisjon i ett år fra i fjor sommer, men ønsker nå å bli værende i Brussel.

Stillingen som kulturredaktør vil snart bli lyst ut, mens Marius Hoel som er fungerende leder for kulturavdelingen vil fortsette i denne stillingen inntil videre.

Duckert flyttet til Brussel i fjor. Hennes ektemann er rådgiver for Jens Stoltenberg i NATO.

- Vi har en datter som begynte på skolen i fjor høst, og som trenger spesiell oppfølging. Å gå fra stillingen som kulturredaktør har vært et vanskelig valg. Jeg har hatt jobben som kulturredaktør i sju år, lenger enn noen av mine forgjengere. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag, og mener at viktige lederstillinger i kulturlivet bør gå på omgang. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått jobbe så lenge med alle de flinke menneskene i Norges viktigste kulturavdeling, sier Hege Duckert til NRK.

¨ Det er synd at NRK nå mister en kulturredaktør som har satt tydelig spor etter seg. Hege har løftet kulturinnholdet gjennom mange år som leder for en av NRKs største kulturavdelinger, sier direktør for Marienlystdivisjonen Vibeke Fürst Haugen i NRK.

Powered by Labrador CMS