Jobb ved distriktsredaksjonen til NRK Hordaland frister mange nedbemanningstruede journalister i Bergens Tidende. Simen Sundfjord Otterlei, NRK
Jobb ved distriktsredaksjonen til NRK Hordaland frister mange nedbemanningstruede journalister i Bergens Tidende. Simen Sundfjord Otterlei, NRK

9 BT-journalister søker seg til NRK i Bergen

Nedbemanningstruede medarbeidere fra Vestlandets storavis gjør seg sterkt gjeldende på søkerlista til ledig jobb hos konkurrenten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert: Se hvem som fikk jobben

Bergens Tidende er midt oppe i en ny runde med nedbemanning. 30 redaksjonelle årsverk skal kuttes, men så sent som mandag var det færre enn ti personer som hadde søkt om sluttpakke. Situasjonen er så alvorlig at det kan ligge an til oppsigelser.

Les også: Fare for oppsigelser i Bergens Tidende

Vigdis Holmaas er nyhetssjef i NRK Hordalandsdistriktsredaksjon. Foto: NRK
Vigdis Holmaas er nyhetssjef i NRK Hordalands
distriktsredaksjon. Foto: NRK

Usikkerheten som hersker i BT har naturlig nok ført til at flere av journalistene - mer eller mindre frivillig - ser seg om etter nye jobber. Fem fast ansatte BT-journalister og fire mye brukte BT-frilansere har søkt på en ledig stilling som nyhetsjournalist med vaktsjefkompetanse hos konkurrenten NRK Hordaland. Fast stilling i samme by ville åpenbart være en grei løsning.

Den ledige stillingen i NRKs distriktsredaksjon i Bergen ble lyst ut ved årsskiftet, med søknadsfrist 22. januar. Nyhetssjef Vigdis Holmaas er godt fornøyd med søkerbunken med i alt 49 navn.

– Egentlig er jeg ikke overrasket over at det er flere fra BT som har søkt denne gangen, i og med nedbemanningen der. Endringer i mediebransjen har dessuten gjort at journalistene i avishusene jobber mer likt NRK, med kamera og direkte på nett. Det gjør at kompetansen blir mer relevant for NRK-redaksjoner.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

– Gledelig mange

– Det er gledelig mange dyktige journalister som har søkt jobben som nyhetsjournalist i distriktsredaksjonen vår. Vi er midt inne i tilsettingsprosessen nå, så jeg kan ikke si sikkert når vi er ferdige, sier Holmaas til Journalisten.no.

NRK Hordaland annonserte stillingen på nrk.no og Journalisten.no. 49 søknader var omtrent som forventet, ifølge Holmaas. Ved enkelte tidligere utlysninger har NRK Hordalands distriktsredaksjon annonsert også på finn.no og dermed fått inn noen flere søknader, men en del av dem har ikke vært relevante.

I juni 2014 fikk NRK-redaksjonen i Bergen inn 62 søknader på en ledig jobb, og i 2013 søkte henholdsvis 44 og 30 på utlyste stillinger.

Holmaas konstaterer at søkerne på den siste faste journaliststillingen fordeler seg jevnt mellom kjønnene, med 25 menn og 24 kvinner. Tre av søkerne har bedt om og fått innvilget anonymitet.

30 av søkerne oppgir at de bor i Bergen og nærmeste omkrets. Fem er bosatt andre steder i Hordaland, mens fem har bostedsadresse i Oslo.

Journalisten har valgt å ikke offentliggjøre søkerlisten, fordi det her er snakk om en journalistjobb og ikke en overordnet lederstilling ved NRK Hordaland.

Færre søkere på sommerjobb

NRK i Vestlandets hovedstad må registrere at langt færre er interessert i redaksjonell sommerjobb i år, sammenliknet med i fjor.

 – Søknadsfristen for sommervikariater i distriktsredaksjonen gikk ut 1. februar, og 62 har søkt i år. I fjor var tallet 100, forteller Holmaas.

Interessen for sommerjobb hos NRK Hordaland har med andre ord falt markant siden i fjor.

– Når det gjelder søkerlistene er det navnene, hvem som søker, som er interessant. Et søkertall sier ikke så mye i seg selv. Jeg vil heller ha 20 gode journalister enn 200 navn på søkerlista. De som ikke når opp på den faste stillingen nå i februar blir vurdert for kortere vikariater, inkludert sommerjobber.

Powered by Labrador CMS