Presseforbundet tar initiativ til stormøte om Baneheia-dekningen.
Presseforbundet tar initiativ til stormøte om Baneheia-dekningen.

Baneheia-saken

Vil samle pressen til stormøte om Baneheia-dekningen

Men presseforbundet er skeptiske til å gjennomføre granskning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Det er skapt et inntrykk av at presseforbundet går i retning av en full evaluering av Baneheia-dekningen», skriver sekretariatet i Norsk Presseforbund, ved generalsekretær Elin Floberghagen, i sakspapirene til morgendagens styremøte.

«Det er vi skeptiske til, i hvert fall dersom det skulle innebære en granskning av journalistikken som har pågått over mer enn to tiår. En slik prosess vil både være usedvanlig ressurskrevende og vi er også i tvil om det vil være hensiktsmessig. En samlet gjennomgang hører mer hjemme i forskning enn i regi av NP», skriver sekretariatet.

I stedet tar de initiativ til å samle pressen til ett eller flere stormøter om dekningen. Der kan redaksjoners egenevaluering, og andre innspill, løftes fram:

«Det må åpnes for debatt og kritikk – både fra mediene selv, men også fra kritikere og relevante parter. Man kan i tillegg tenke seg at presseorganisasjonene i samarbeid med redaksjonene kan komme med en type veileder eller læringspunkter etter denne saken. Dette bør vurderes fortløpende», står det i papirene.

I samme fremlegging kommer det fram at presseforbundet går inn for store endringer i PFU-systemet.

Powered by Labrador CMS