Ingmar Wåhlberg og redaktør Kristina Renate Johnsen i vesterålsmagasinet Yderst. Foto: Yderst

Skaffet over 400 nye abonnenter med folkefinansiering

Det lille magasinet ytterst i Vesterålen fikk lov til å leve.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Yderst treng 300 nye abonnenta, ellers dør vi».

Beskjeden fra magasinet Yderst var klar. Det lille magasinet i Bø i Vesterålen kunne ikke fortsette produksjonen uten flere abonnenter. Derfor gikk de en litt utradisjonell vei og ba om støtte fra publikum gjennom såkalt folkefinansiering, eller crowdfunding.

– Du aner ikke hvor lenge jeg har ruga på dette. Men vi må sette en grense, og den er at vi trenger 300 abonnenter til. Hvis ikke går vi konkurs, sa redaktør Kristina Renate Johnsen til Journalisten tidligere denne måneden.

Nå er kampanjen over og magasinet har fått 410 nye abonnenter. I tillegg skaffet kampanjen dem 160.000 kroner til magasinproduksjonen. Dermed blir det nytt magasin allerede denne uka.

«NU KOSA VI OSS! Å våkne opp til alo og heiarop og utrolige 410 NYE ABONNENTER etter Spleis-aksjonen kjennes ut som å være forelska, nyfødt og konfirmert på en og samme tid», skriver de på Facebook mandag.

Magasinet Yderst. 

Johnsen syns først det var flaut å sette igang folkefinansiering for å redde magasinet.

– Det tok flere uker å overtale meg. Da den var publisert så jeg hva det var: god kommunikasjon. Vi er jo opptatt av å kommunisere, og det er god kommunikasjon å si ifra om hvordan det går, sa hun til Journalisten tidligere.

Allerede 24 timer før kampanjen var over takket Yderst leserne, og skrev at de ikke kunne be om mer:

«Det er kul på veggene, dansegolvet krenger og jenkaen får snart hofter til å gå ut av ledd. Nå må dere slutte. Vi tåler ikke mer. Ikke bare har dere holdt ut med at vi har messet om oss selv i en måned. Dere har hørt på oss, sagt «Slutt å syt, bli med og dans!» og snudd verden vår opp ned. What a time to be alive! Elsker dere».

Yderst kom ut første gang i 2013, først som ultralokal avis for Bø kommune, fra januar 2017 magasin for hele Vesterålen.

Powered by Labrador CMS