Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan saksøker den tyske mediegiganten Alex Springer. Foto: Flickr.com/Creative Commons

Erdogan saksøker tysk mediegigant

Den tyrkiske presidenten vil hindre gjentatt støtte til fornærmende tv-satire.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

President Recep Tayyip Erdogan har levert inn et søksmål for å hindre det tyske mediekonsernet Axel Springer i å gjenta sin støtte til en tv-satiriker som fornærmet den tyrkiske statslederen.

– Det er som en gjengvoldtekt. Når noen begynner, følger alle de andre etter, sier Erdogans advokat Ralf Höcker etter at søksmålet ble levert til en domstol i Köln mandag. Höcker referer til et åpent brev som ble publisert i en av mediekonsernet aviser, der Alex Springer-sjef Mathias Döpfner uttrykte støtte til satirikeren Jan Böhmermann.

I et dikt som ble opplest på tv den 31. mars, anklagde Böhmermann den tyrkiske presidenten for å utføre seksuelle handlinger med dyr og å se på barneporno.

– For meg fungerte diktet ditt. Jeg lo høyt, skriver Döpfner i sitt brev.

Tyrkias regjering krevde etter opplesningen at komikeren blir straffeforfulgt etter den tyske paragrafen som forbyr fornærmelser mot utenlandske statsborgere. Tysklands statsminister Angela Merkel besluttet å åpne for etterforskning, noe som kom som et sjokk for menneskerettighetsgrupper.

En talsmann for Alex Springer, som blant annet utgir storavisen Bild, ønsket ikke å kommentere søksmålet.

Powered by Labrador CMS