Zofia Paszkiewicz snakker tysk, ukrainsk, polsk og arabisk.

NRK-korrespondent: 

Zofia Paszkiewicz blir ny korrespondent for NRK i Berlin

Hun tar over stafettpinnen etter Roger Sevrin Bruland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er en skjebnetid i Europa, og Tyskland spiller en viktig rolle. Det er et privilegium å kunne befinne seg i hjertet av Europa, og prøve å forstå hva som skjer, og formidle til publikum, sier NRKs nye korrespondent Zofia Paszkiewicz

Dekningsområdet hennes vil omfatte det tysktalende Europa og Øst-Europa. Paszkiewicz har røtter fra Polen og er bosatt i Norge.  

– Jeg har med spenning fulgt med på europeisk politikk og samfunnsliv. Nå ser jeg virkelig frem til å ha Europa som arbeidsplass, sier Paszkiewicz til NRK. 

Hun starter i jobben på nyåret.

Behersker fire språk

Paszkiewicz har bred NRK-erfaring. Hun har hatt et lengre vikariat i utenriksavdelingen, og jobber nå som programleder i Studio 2.

– Zofia kjenner både Tyskland og kjerneområdene i Sentral- og Øst-Europa godt. Hun har tydelige journalistiske prioriteringer og ambisjoner, sier utenriksredaktør i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Hun behersker tysk, ukrainsk, polsk og arabisk.

– Og hun har en bakgrunn som gir personlig og dyp forståelse av området, sier Mikkelsen.

Utenriksredaktøren ser frem til å få Paszkiewicz på plass og sier at hun blir et spennende bidrag til NRKs korrespondentkorps.

– Jeg tror vi kommer til å se mye god journalistikk framover. Jobben i Berlin er ekstra viktig ettersom tyngdepunktet i Europa flytter seg østover, blant annet som følge av Ukraina-krigen, sier Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS