Torry Pedersen mener «knapper» reiser prinsipielle spørsmål, men utelukker ikke å ta det i bruk i framtiden. Foto: Birgit Dannenberg

VG utviklet også «terrorknapp»

Valgte ikke å ta den i bruk, men utelukker ikke lignende grep i fremtiden.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne uken ble det kjent at Dagbladets nettavis vil tilby leserne en «terrorfri sone». Ved å trykke på en knapp på forsida slipper leserne å se nyheter om 22. juli-rettssaken.

– Prinsipielle motargumenter

Sjefredaktør Torry Pedersen i VG sier at også hans avis har en lignende knapp klar i skuffen.

– Vi lekte med idéen. Vi gjorde det samme - inspirert av Guardian - under prinsebryllupet i fjor, sier Pedersen.

Men i motsetning til på Havnelageret valgte man i Akersgata ikke å ta den i bruk.

– Jeg har sympati for forsøket på å utvikle mulighetene digitale medier gir for å la leserne «skreddersy» stoffet. Men akkurat denne saken reiser også noen prinsipielle motargumenter. Mediene har arbeidet hardt for åpenhet om saken. Det er jo det viktigste rettsoppgjøret siden krigen, sier Pedersen.

I tillegg mener han at redaksjonen tvinges til å gi en mer balansert dekning av rettssaken uten knappen.

Kan komme senere

Til tross for at VG i denne saken droppet knappen, utelukker sjefredaktøren ikke lignende grep på andre områder i fremtiden. Sportsarrangementer som ski-VM og OL er noen eksempler.

– Det er jo også lesere som mener at sportsinnslagene kan bli vel massive under store idrettsbegivenheter. Det kan være at det da kan brukes, vi er ikke låst på dette.

– Men hvordan skal man løse det om det for eksempel skulle skje terror under OL?

– Det er et godt spørsmål. Sånn kan det alltid være. Jeg tror ikke dette blir noe dagligdags, sier Pedersen, og legger til at han tror avisene vil finne veier rundt brukerens redigering om store og viktige hendelser skulle oppstå.

Powered by Labrador CMS