22.juli rettssak, infomøte i Oslo tingrett. Foto:Kathrine Geard

Viste fram 22. juli-rettssalen

Pressen de første som slapp inn i en tilnærmet ferdig rettsal. Se bildene her!

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag var pressen invitert til en omvisning og informasjonsmøte i rettssal 250 i Oslo Tinghus. Det er denne salen som de kommende ti ukene blir gjenstand for rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik.

– Vis respekt

Sorenskriver Geir Engebretsen sa at det var første gang den nye salen var i bruk.

– Vi syns det er blitt et vakkert rom, og håper at den skal gi en god ramme for hovedforhandlingene i en så alvorlig rettssak, sa Engebretsen til de knapt 150 fremmøtte pressefolkene.

Han oppfordret pressen til å vise verdighet og respekt i de kommende ukene.

– Dette er ikke en forestilling, men hovedforhandlingen i en alvorlig straffesak, sa sorenskriveren. 

Etasje sperret av

Salen har plass til 190 publikummere. Rundt halvparten av dem vil være journalister, men antallet vil variere etter hvilken del rettssaken er inne i. Tinghuset rommer også minst ett pressesenter med videooverføring til et naborom. I tillegg kommer pressesentere på Hotel Bristol og i VG-Huset. 

Totalt er rundt 800 journalister akkreditert fra drøyt 200 ulike medier rundt om i verden. 

Alle som skal inn i tinghuset mens rettssaken pågår må gjennom en flyplasslignende sikkerhetskontroll på utsiden. Andre etasje er sperret av for akkrediterte personer som skal følge rettssaken.

De fremmøtte pressefolkene hadde en rekke tekniske og praktiske spørsmål om alt fra hvor tiltalte kommer inn i rettssalen til når lønsj vil gjennomføres. 

Powered by Labrador CMS