Mediefolk:

Per Magnus Riseng går fra frilanser til fast ansatt i A-magasinet. Annemarte Moland har Aftenposten rekruttert fra NRK.
Per Magnus Riseng går fra frilanser til fast ansatt i A-magasinet. Annemarte Moland har Aftenposten rekruttert fra NRK.

Per Magnus Riseng og Annemarte Moland er fast ansatt i Aftenposten

Begge skal jobbe i A-magasinet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten har ansatt Annemarte Moland (47) og Per Magnus Riseng (35) i faste stillinger i A-magasinet, skriver avisen i en pressemelding.

Moland er en prisbelønt journalist fra NRK. De siste årene har hun jobbet som undersøkende journalist i Dokumentar- og samfunnsavdelingen og står bak store gravesaker som Griseindustrien, selvmord i psykiatrien og Trigger warning. For den siste fikk hun også European Press Prize, Skup-diplom og NRKs store journalistpris.

Riseng har i mange år jobbet som vikar og fast frilanser for A-magasinet. Før han kom til A-magasinet, har han også jobbet i VG Helg, magasinet Plot og Adresseavisen samt levert saker til andre helgeredaksjoner.

– Det er ikke med lett hjerte jeg forlater Marienlyst. NRK har vært en god og lærerik arbeidsplass for meg i mange år, og jeg har i flere redaksjoner og ulike stillinger fått bli den journalisten jeg er i dag, sier Moland i pressemeldingen.

– Jeg er imponert over Aftenposten og A-magasinets satsing på undersøkende journalistikk og modige nyhetsdokumentarer. Med meg på laget tror jeg at Aftenposten framover kommer til å gå dypere, nå flere og sette enda tydeligere dagsorden.

Riseng forteller at fast jobb i A-magasinet lenge har vært drømmen.

– A-magasinet har de dyktigste fortellende journalistene og de beste historiene. Jeg har hatt et mål å få fast jobb her siden jeg var journaliststudent i 2007. Jeg har drømt flere ganger at jeg ble oppringt med tilbud om fast jobb der, så dette er bokstavelig talt en drøm som går i oppfyllelse.

Han legger til:

– Mitt mål er å bidra til enda flere gode saker om vitenskap og teknologi og hvordan dette påvirker oss stadig mer i hverdagen. Særlig i en verden der klima er i ferd med å bli det altoverskyggende temaet.

A-magasinets redaktør Lillian Vambheim er svært glad for å få Riseng og Moland med på laget.

– Moland og Riseng har de kvalitetene som vi trenger for å styrke oss.

Powered by Labrador CMS