Mediefolk:

Øvyind Bye Skille og Eline Helledal har begge fått jobb i Faktisk.no.
Øvyind Bye Skille og Eline Helledal har begge fått jobb i Faktisk.no.

Faktisk.no henter inn ny ekspertise

Stolt redaktør presenterer de nyansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Faktasjekker-sjef Kristoffer Egerberg kan nå avsløre at Faktisk.no har ansatt tre nye medarbeidere.

Eline Helledal skal ha ansvar for sosiale medier, og overtar dermed etter Mina Liavik Karlsen, som snart starter som redaksjonssjef i E24.

Øyvind Bye Skille og Eva Akerbæk jobber begge i NRK i dag, men har takket ja til jobber i Faktisk.no.

Kommersiell erfaring

– Jeg er veldig gira. Jobben de gjør i Faktisk.no er veldig viktig, så jeg ser fram til både å lære og å bidra, sier Helledal til Journalisten.

Hun mener at sosiale medier på mange måter er det som er utfordringen i falske nyheter-tematikken, noe som også gjør det ekstra viktig å bruke dem på riktig måte i faktiske nyheter.

I arbeidet i Faktisk.no-redaksjonen håper hun å dra nytte av både sin redaksjonelle og kommersielle erfaring i jobben. Helledal har tidligere blant annet jobbet med kommunikasjon i Red Bull og som frilanser for A-magasinet.

Av utdannelse har Helledal en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus (nå Oslo Met), og holder i dag på med en master i internasjonale miljøstudier ved Norges miljø - og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås.

– Vi er utrolig stolte over å ha kapret Eline til oss, sier Faktisk.no-redaktør Kristoffer Egeberg.

Han sier at det var mange gode kandidater til stillingen, men at de er veldig fornøyd med å ansette ei som har den bakgrunnen Helledal har.

– Vi trenger ekspertise fra noen som ikke bare har mediebakgrunn, men også blodkommersiell bakgrunn.

Forlater NRK

– Det er veldig spennende å få bli en del av Faktisk.no-prosjektet og -gjengen. Samtidig blir det så klart litt rart etter så mange år å ikke lenger gå inn dørene på Marienlyst for å samarbeide med mange gode kolleger. De vil jeg nok helt klart savne i hverdagen, skriver Øyvind Bye Skille i en e-post til Journalisten.

Han legger til:

– Faktisk.no gjør nybrottsarbeid. Jeg gleder meg til å bidra til en faktabasert offentlig samtale. Forhåpentligvis kan vi fortsette utviklingsarbeidet og finne nye metoder og verktøy for å stoppe desinformasjon og finne fakta.

Om Skille sier Egeberg:

– Øyvind har i en årrekke vært blant landets dyktigste hverdagsgravere, med erfaring fra hele nyhetsspekteret og stor kompetanse på digital research og innsyn. Han kan også formidle på alle flater, noe vi bare kan bli bedre på. Vi tror Øyvind er akkurat den vi trenger for å utvikle og utvide vår journalistikk, skriver han i en melding til Journalisten.

Fra NRK kommer også Eva Akerbæk som Egerberg beskriver som en av Norges beste researchjournalister. Hun har inntil nylig vært på utlån til Faktisk.no og var med under oppstarten i 2017.

– Nå blir hun fast ansatt hos oss, noe vi er veldig stolte og glade for. Hun har vært en nøkkelspiller i utviklingen av Faktisk.no og faktasjekksjangeren i Norge, og etterlot seg derfor et stort hull da hun returnerte til NRK ved nyttår. At vi nå får henne tilbake som fast ansatt hos oss, betyr utrolig mye for hele vårt prosjekt.

Nylig har også to videojournalister begynt å jobbe i Faktisk.no: Maja Walberg Klev og Øystein Tronsli Drabløs.

Powered by Labrador CMS