– Vi har ikke fattet vedtak ennå

Konkurransetilsynet nøler med å bekrefte, men mye tyder på at Drammens Tidende og Tønsbergs Blad blir med til A-pressen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag ble det klart at A-pressen er villig til å selge avisene Varden og Demokraten for å legge konkurransetilsyns bekymringer rundt fusjonen døde.

Gode poeng

Avdelingsdirektør Jostein Skaar i Konkurransetilsynet sa til Journalisten i slutten av april at konkurransesituasjonen før en fusjon måtte opprettholdes. Dermed varslet tilsynet at de ville hindre A-pressen i å kjøpe Varden, Drammens Tidende, Tønsbergs Blad og Fredriksstad Blad.

Nå synes pipa å ha fått en annen lyd. Etter at A-pressen i dag sendte ut sin pressemelding sier han at partene har kommet med sterke innsigelser som viser at konkurranseforholdet på annonsesiden i Vestfold og Buskerud ikke vil bli svekket.

– Så når A-pressen skriver at dere har varslet at dere ikke vil hindre at TB og DT blir med på kjøpet, så medfører det riktighet?

– Det blir å forskuttere vedtaket vårt. De har kommet med gode poenger. Vi har gitt uttrykk for at det neppe er grunnlag for inngrep i Buskerud og Vestfold slik saken står nå, sier Skaar, han legger til at det ikke er fattet noe vedtak.

Han forklarer at forslaget fra A-pressen gir tilsynet mulighet til å jobbe ytterligere 25 dager med behandlingen av oppkjøpet før de fatter vedtaket.

– Men er Demokraten en god erstatter for Fredriksstad Blad?

– Det vil høringsrunden nå vise.

Tillatelse eller tilgivelse?

Skaar sier at et sentralt spørsmål vil være om man har kjøpere til de to avisene som foreslås solgt, men ønsker ikke å kommentere om A-pressen har formidlet om de har kjøpere og hvilke disse eventuelt er.

– Hva om A-pressen sitter og ikke har solgt de to avisene om et halvt år? Går det på tilgivelse fremfor tillatelse da?

– Det er et standardproblem for tilsynet. Det er en risiko og vi må vurdere hvor stor den er.

Et endelig vedtak fra Konkurransetilsynet vil trolig foreligge 13. juli.

Powered by Labrador CMS