ABC Nyheter-journalist og klubbleder Elisabeth Bergskaug har blant annet syklet Oslo-Nordkapp i jobben, med kollega Roger Grosvold. Foto: Eskil Wie Furunes
ABC Nyheter-journalist og klubbleder Elisabeth Bergskaug har blant annet syklet Oslo-Nordkapp i jobben, med kollega Roger Grosvold. Foto: Eskil Wie Furunes

Nedbemanning fullført i ABC Nyheter:
Oppsagte journalister jobber ut måneden

To tredeler av staben går ut døra 1. juli.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nedbemanningsprosessen der redaksjonen i nettavisa ABC Nyheter kuttes drastisk, har blitt gjennomført denne uka, får Journalisten bekreftet.

Det endelige resultatet ble at 19 stillinger kuttes til 6. Samtidig går to ansatte over til andre stillinger i ABC Startsiden-selskapet.

Samtidig skal avisa kutte all egenproduksjon. I framtiden skal ABC Nyheter lene seg tungt på NTB-stoff og eventuelle stoffutvekslingsavtaler.

Journalisten får bekreftet at de aller fleste sluttavtalene løper fra 1. juli, og at de oppsagte ansatte mottar lønn, men får fritak fra arbeidsplikt ut oppsigelsestiden. Denne varer i tre eller seks måneder, basert på om de har jobbet i bedriften i mindre eller mer enn ti år.

I tillegg mottar de oppsagte ytterligere etterlønn for mellom én og to måneder, også dette basert på ansiennitet.

Det har vært en krevende prosess, sier NJ-klubbleder Elisabeth Bergskaug til Journalisten.

– Men samtidig har det også vært fint å kjenne på samholdet i redaksjonen, og kjærligheten vi alle har til avisa, sier Bergskaug.

Hun legger til:

– Jeg er glad på vegne av de åtte i redaksjonen som får fortsette i selskapet. Nå håper jeg de lykkes med strategien, og at ABC nyheter i framtiden kan ansette journalister igjen. Selv om jeg må si meg uenig i retningsvalget, håper jeg at det kan bli en suksess.

Klubblederen er nemlig selv blant dem som valgte å ikke gå for en av de gjenværende stillingene. Hun viser til beslutningen om å kutte egenproduksjon.

– Jeg brenner for journalistikken, og har lyst til å jobbe som journalist. Derfor er det naturlig for meg å bruke denne korsveien til å gå videre på noe annet. Når det er sagt, vil jeg gjerne understreke at jeg ønsker de som blir igjen alt godt, sier den avtroppende klubblederen.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Espen Udland i ABC Startsiden har hittil ikke besvart Journalistens kommentarforespørsel. Journalisten oppdaterer saken med kommentar.

Journalist Nils Martin Silvola har selv vært ansatt som tilkallingsvikar i ABC Nyheter i perioden 2012-2013, og har studert journalistikk ved OsloMet samtidig som Elisabeth Bergskaug.

Powered by Labrador CMS