Mediefolk:

Etter en lang karriere som nyhetsjournalist, blir Thomas Vermes nå pensjonist og politisk kommentator.
Etter en lang karriere som nyhetsjournalist, blir Thomas Vermes nå pensjonist og politisk kommentator.

Thomas Vermes blir politisk kommentator

Går samtidig av med pensjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Thomas Vermes (67) går av med pensjon, men fortsetter som politisk kommentator for ABC Nyheter.

– Thomas Vermes har vært en fantastisk ressurs og høyt verdsatt kollega. Han har bidratt til å løfte ABC Nyheters dekning av politikk, spesielt EU, WTO og landbruk, sier redaktør Tor Strand ifølge en pressemelding.

– Det er alltid vemodig når en så viktig medarbeider går av med pensjon, men vi er veldig glade for at Vermes har takket ja til å fortsette som politisk kommentator, sier Strand.

Vermes skal etter planen skrive ukentlige kommentarer for ABC Nyheter.

– Etter snart 33 år som nyhetsjournalist, den siste, store bolken i ABC Nyheter, er det nytt og spennende å gå over til å bli kommentator. Overgangen til pensjonist som hovedyrke kom plutselig, og nå prøver jeg å omstille psyken fra å være på nyhetshugget hele tida og se «mine» saker rase forbi, sier Vermes selv.

– Mine arbeidsgivere Klassekampen, Nationen og ABC Nyheter har alle gitt rom for å skrive om det jeg oppfatter som vesentlige saker. Heretter skal jeg sammenfatte noen av dem i ukentlige kommentarer i ABC Nyheter, og senere kanskje bevege meg ut på andre plattformer også, fortsetter han.

Kathleen Buer, redaksjonssjef i ABC Nyheter, sier Vermnes trolig er den journalisten i Norge med størst kunnskap om sine felt.

– Som politisk kommentator vil han gi våre lesere gode, kunnskapsbaserte analyser og økt innsikt om de feltene han til nå har dekket som journalist for ABC Nyheter. Det betyr veldig mye for avisen at Thomas har takket ja til å fortsette i denne funksjonen, sier Buer.

Powered by Labrador CMS