Den samlede medievirksomheten til Trygve Hegnar går i pluss, selv om underskuddet øker i Hegnar Media. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hegnar Media gikk 17,6 millioner i minus

Men Trygve Hegnar henter inn igjen pengene i ABC Startsiden.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens Hegnar Media AS i 2017 leverte et resultat før skatt på minus 10,5 millioner kroner, økte underskuddet til 17,6 millioner i 2018, viser selskapets årsregnskap.

Hegnar Media gir blant annet ut Kapital, Finansavisen, Hegnar.no (som denne høsten slås sammen med Finansavisen) og Interiørmagasinet.

«Resultatet er preget av kostnader for arbeid med redesign og ny nettsatsing for Kapital og til ny teknologisk plattform for Hegnar.no og Finansavisen», skriver styreleder Trygve Hegnar i selskapets årsberetning.

Han påpeker også at Hegnar Media har valgt å holde antall ansatte på uendret nivå selv om det er krevende tider i mediebransjen.

Den samlede medievirksomheten til Hegnar går imidlertid i pluss. Søsterselskapet ABC Startsiden AS, som ble kjøpt i 2017, leverte i fjor et overskudd før skatt på 36,8 millioner kroner. Litt ned fra året før, da selskapet avsluttet året med 39,3 millioner i pluss.

Inntektene faller i begge medieselskapene. De samlende inntektene fra abonnement, løssalg og annonser i Hegnar Media endte på 289,8 millioner. En tilbakegang på cirka 10,9 millioner. I ABC Startsiden, hvor inntektene i all hovedsak kommer fra annonser, var tilbakegangen på 11,9 millioner kroner, og endte på 145,4 millioner.

Et krevende annonsemarked påvirker også inngangen på dette året, påpeker styret i årsberetningen: «Utviklingen ved innledningen av 2019 har vært noe svakere enn året før i tråd med annonsemarkedet generelt».

Både Hegnar Media og ABC Startsiden er heleide av Trygve Hegnars investeringsselskapet Periscopus AS, som også har investeringer i en rekke andre bransjer. Pericopus leverte i fjor et negativt resultat før skatt på 57,9 millioner kroner.

Dette gir likevel ikke akutt hodebry for Hegnar. Selv etter flere år med negative tall, har selskapet cirka 1,5 milliarder kroner i egenkapital.

Slik gikk det i 2018:

. Hegnar Media ABC Startsiden Periscopus
Inntekter289,8145,49,1
Driftsresultat-18,736,5-11,4
Resultat før skattekostnad-17,636,8-57,9
Årsresultat-14,428,2-54,7

Alle tall i millioner.

Powered by Labrador CMS