Sjefredaktør i Schibsted-eide Stavanger Aftenblad, Kjersti Sortland, forteller at de ikke har planer om frekvenskutt.

Schibsted-kutt

Aftenbladet-sjefen: – Ingen planer om frekvenskutt

– Ser etter mer effektive løsninger, sier sjefredaktør Kjersti Sortland i Stavanger Aftenblad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsted News Media skal kutte 500 millioner kroner innen utgangen av 2024, og et viktig fokus blir å forbedre lønnsomheten i papirverdikjeden. Det var budskapet da konsernet holdt allmøte og gikk ut med børsmelding tirsdag formiddag.

Men det ligger ikke an til frekvenskutt i papirutgaven til Schibsted-eide Stavanger Aftenblad. Det opplyser sjefredaktør Kjersti Sortland til Journalisten.

– Aftenbladet vil som andre i Schibsteds mediedivisjon bidra med sin del i et felles prosjekt for å redusere driftskostnader. Lokalt på Vestlandet ser vi eksempelvis etter mer effektive løsninger for å koordinere trykketid og kjøring av papiravisene sammen med andre aviser, skriver Sortland i en e-post.

Det har pågått dialog med eiere og tillitsvalgte om behov for innsparinger i forkant av dagens allmøte, så dagens budskap kom ikke som en overraskelse, skriver Sortland.

– Jeg er godt tilfreds med at det ikke gis noen brå tidsfrist på kostnadskuttene. Vi har laget en plan i Aftenbladet, og vil bruke de neste månedene og året på å iverksette løsninger som gjør at vi går inn i 2024 med lavere kostnader. Det foreligger ingen planer i Aftenbladet om å redusere frekvensen av papiravisen.

Ligger det an til stillingskutt i Aftenbladet?

– I sparetider vil vi ved naturlig avgang i redaksjonen vurdere behovet for reansettelser fra gang til gang. Det er eksempelvis ikke generell stillingsstopp for nødvendig spisskompetanse.

Også sjefredaktør og administrerende direktør i VG, Gard Steiro, melder til Journalisten at det ikke vil foreligge noen endringer i papirutgaven til VG på nåværende tidspunkt.

Powered by Labrador CMS