Sjefredaktør i Schibsted-eide Stavanger Aftenblad, Kjersti Sortland, forteller at de ikke har planer om frekvenskutt.
Sjefredaktør i Schibsted-eide Stavanger Aftenblad, Kjersti Sortland, forteller at de ikke har planer om frekvenskutt.

Schibsted-kutt

Aftenbladet-sjefen: – Ingen planer om frekvenskutt

– Ser etter mer effektive løsninger, sier sjefredaktør Kjersti Sortland i Stavanger Aftenblad.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted News Media skal kutte 500 millioner kroner innen utgangen av 2024, og et viktig fokus blir å forbedre lønnsomheten i papirverdikjeden. Det var budskapet da konsernet holdt allmøte og gikk ut med børsmelding tirsdag formiddag.

Men det ligger ikke an til frekvenskutt i papirutgaven til Schibsted-eide Stavanger Aftenblad. Det opplyser sjefredaktør Kjersti Sortland til Journalisten.

– Aftenbladet vil som andre i Schibsteds mediedivisjon bidra med sin del i et felles prosjekt for å redusere driftskostnader. Lokalt på Vestlandet ser vi eksempelvis etter mer effektive løsninger for å koordinere trykketid og kjøring av papiravisene sammen med andre aviser, skriver Sortland i en e-post.

Det har pågått dialog med eiere og tillitsvalgte om behov for innsparinger i forkant av dagens allmøte, så dagens budskap kom ikke som en overraskelse, skriver Sortland.

– Jeg er godt tilfreds med at det ikke gis noen brå tidsfrist på kostnadskuttene. Vi har laget en plan i Aftenbladet, og vil bruke de neste månedene og året på å iverksette løsninger som gjør at vi går inn i 2024 med lavere kostnader. Det foreligger ingen planer i Aftenbladet om å redusere frekvensen av papiravisen.

Ligger det an til stillingskutt i Aftenbladet?

– I sparetider vil vi ved naturlig avgang i redaksjonen vurdere behovet for reansettelser fra gang til gang. Det er eksempelvis ikke generell stillingsstopp for nødvendig spisskompetanse.

Også sjefredaktør og administrerende direktør i VG, Gard Steiro, melder til Journalisten at det ikke vil foreligge noen endringer i papirutgaven til VG på nåværende tidspunkt.

Powered by Labrador CMS