Mediefolk:

Anne Hafstad er ansatt som ansvarlig redaktør i Sykepleien.

Anne Hafstad blir ny ansvarlig redaktør i Sykepleien

Har to ganger vunnet Skup-prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den prisvinnende journalisten Anne Hafstad ansettes som ansvarlig redaktør i Sykepleien.

– Jobben som ansvarlig redaktør i Sykepleien favner praktisk talt alt jeg har drevet med i hele mitt yrkesliv. Helsefag, journalistikk, helsepolitikk og ledelse. Dette føles som å komme hjem. Jeg begynte mitt yrkesliv som sykepleier, og nå er ringen sluttet. At jeg skulle få denne muligheten i en alder av 62 år er ikke gitt. All honnør til Sykepleierforbundet for det, sier Hafstad i en pressemelding.

Hafstad har tidligere jobbet for blant annet Aftenposten og Dagens Medisin, og hun kommer nå fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet).

Meritert journalist

Hafstad har vunnet den prestisjefylte Skup-prisen for undersøkelse journalistikk to ganger (2000) og (2005).

Som journalist i Aftenposten, vant Hafstad den første prisen for å avdekke feilmedisinering med Dexamin av hyperaktive barn.

For den andre Skup-prisen, Vannverksskandalen på Romerike, fikk Hafstad, sammen med kollegaene Siri Gedde-Dahl og Alf Endre Magnussen, også utmerkelsen tidenes Skup (2010).

I 2009 ble Hafstad tildelt Karl Evangs pris for god formidling av helse.

Solid helsefaglig kompetanse

Hafstad er utdannet onkologisk sykepleier og har erfaring fra kreftomsorg på sykehus og i Kreftforeningen. Hun har vært forsker ved Kreftregisteret og FHI, og er dr. philos fra Universitetet i Oslo.

Hafstad har også gjennomført lederutdanning ved Solstrandprogrammet – en annerkjent lederutdanning.

Fra 2010 til 2018 arbeidet Hafstad som avdelingsdirektør for folkehelse og prosjektdirektør i Helsedirektoratet. Hun hadde blant annet hadde ansvaret for gjennomføringen av pakkeforløpene for kreft.

– Vi er glade og stolte over å ha sikret oss en av landets fremste medieprofiler til å lede Tidsskriftet Sykepleien, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Powered by Labrador CMS