Koronaviruset fikk stor plass i norske medier forrige uke.

Korona omtalt i 1800 saker i norske medier i forrige uke

Flest saker på fredag.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norske medier omtalte «korona» eller «corona» i 1812 artikler på papir og nett i forrige uke. Det viser en gjennomgang Journalisten har gjort i mediearkivet Retriever.

I 186 av disse sakene har NTB-byline. Journalisten har sett på dekningen av koronaviruset fra mandag 24. februar til og med søndag 1. mars.

Dekningen nådde en topp fredag 28.februar, da ordet ble nevnt i 535 saker. Koronaviruset ble påvist i Norge for første gang på kvelden onsdag 26. februar.

VG på topp

I gjennomgangen har Journalisten har utelatt web-tv og ikke-journalistiske nettsteder. I tillegg har forsidehenvisninger og faktabokser blitt luket ut.

VG har flest saker med ordene «korona» eller «corona». De har publisert 85 saker til sammen på nett og papir, mens Dagbladet har publisert 80 saker.

NRK.no er det nettstedet som har flest saker der korona blir nevnt, med 74 saker. TV 2.no kommer like etter med 70 saker.

Nyhetsmeldinger i medienes nettbaserte nyhetsstudioer er medregnet i opptellingen, for eksempel i NRKs direktestudio eller VGs Nyhetsdøgnet.

«Koronastudioer» ikke med

Tallene i Retrievers arkiv gir ikke hele bildet av hvor mye korona har blitt omtalt i pressen.

Flere medier har opprettet egne «koronastudioer», for eksempel VG og Aftenposten. De nyhetsmeldingene som kun er publisert i disse studioene, har så langt ikke blitt registrert i Retriever-arkivet.

Det bekrefter Nils Bjørseth i Retriever når Journalisten spør. Det betyr at VGs nyhetsmeldinger som bare har blitt publisert i koronastudioet ikke kommer innunder de 1812 sakene.

Bjørset sier at VGs koronastudio nå vil bli registrert i arkivet, men at Aftenpostens koronastudio er bygget opp på en måte som gjør at de ikke får hentet inn oppdateringene.

Journalisten har telt innleggene i Aftenpostens koronastudio for å få et inntrykk av hvor ofte de melder noe om korona.

I forrige uke publiserte de i underkant av 300 innlegg, som da innebærer blant annet NTB-saker, egne nyhetsmeldinger, lenker til egne saker og svar på lesernes spørsmål.

Powered by Labrador CMS