Det ble seier til Dagbladet for «Krabbekrigens ofre». Her representert ved Ola Strømman (t.v.) og Øistein Norum Monsen. Foto: Annika Byrde / Skup

«Krabbekrigens ofre» vant Dataskup-prisen

Dagbladet ble kveldens vinner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet stakk av med Dataskup-prisen for avisens avsløringer om krabbefiskebransjen.

Reportasjeserien «Krabbekrigens ofre» tar for seg menneskehandel og sosiale dumping, og er laget i samarbeid med litauiske og latviske journalister.

Prisen ble delt ut under Dataskup lørdag kveld.

«Det er et imponerende arbeid, som kombinerer datajournalistisk metode med gedigen undersøkelsene journalistikk, som har ført til forandringer», skriver juryen i sin begrunnelse.

Les metoderapporten her.

Fra Dagbladet er det journalistene Gunnar Thorenfeldt, Siri Gedde-Dahl, Leif Stang, Ola Strømman og Øistein Norum Monsen som står bak det omfattende arbeidet.

Aftenposten-journalistene Carl Alfred Dahl, Henning Carr Ekroll og Fredrik Hager-Thoresen fikk diplom for arbeidet med Stortingsregnskapene. Foto: Annika Byrde / Skup

Det ble også delt ut to diplomer i kveld.

Det ene diplomet gikk til Aftenposten-journalistene Henning Carr Ekroll, Carl Alfred Dahl og Fredrik Hager-Thoresen for Stortingsregnskapene.

De tre avslørte blant annet omfattende juks i stortingsrepresentant Mazyar Keshvaris (Frp) reiseregninger. Keshvaris ble denne uken dømt til fengselsstraff for jusket. Politiet etterforsker også en Ap-politiker etter Aftenpostens avsløringer.

Les metoderapporten her.

Diplom ble det også til VG-journalistene Ronny Berg og Bjørnar Tommelstad for deres serie om gjengen Young Bloods fra Holmlia i Oslo.

Les metoderapporten her.

Diplom ble det også til VGs Ronny Berg og Bjørnar Tommelstad (bak). Foto: Annika Byrde / Skup

Juryen har bestått av Helena Bengtsson, Nils Mulvad og Brigitte Alfter.

Det var seks innsendte bidrag til årets Dataskup-pris. Det er seks færre enn i fjor, da tolv graveprosjekter deltok, men like mange som i 2017.

De seks innsendte metoderapportene finner du her.

Powered by Labrador CMS