Mediefolk:

Per Kristian Aale snakker russisk flytende og har vært Aftenpostens Moskva-korrespondent to ganger tidligere

Per Kristian Aale er Aftenpostens nye Russland-korrespondent

– Jeg ser frem til igjen å skrive om Russland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Per Kristian Aale (48) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondent i Russland, skriver Aftenposten i en pressemelding. Han etterfølger Helene Skjeggestad på avisens kontor i Moskva.

– Per Kristian er en svært erfaren og dyktig reporter. Han har flere ganger levert avslørende journalistikk til Aftenpostens lesere fra Russland. Han er også en sterk reportasjejournalist, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, i pressemeldingen.

Aale snakker russisk flytende og har vært Aftenpostens Moskva-korrespondent to ganger tidligere. Dessuten har han vært stasjonert i Brussel.

– Jeg ser frem til igjen å skrive om Russland, et land som ligger mitt hjerte nær. Jeg håper at min journalistikk kan bidra til at leserne forstår litt mer om dette vakre og enorme nabolandet, sier han.

Aale har det siste året ledet Aftenpostens utenriks-avdeling. Han har jobbet som reporter på innenriks, utenriks, politikk og økonomi, og han har blant annet skrevet boken De Modige, som handler om om kampen mot mafiaen i Italia.

Aale begynner i den nye stillingen i neste uke.

Powered by Labrador CMS