Morten A. Strøksnes og Agnes Ravatn fikk Språkprisen 2011 Foto: Privat og Kathrine Geard

Disse fikk Språkprisen

Strøksnes og Ravatn hedret for bøker og avistekster.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Begge har kreativ språkbruk og overraskende språklige vendinger som skaper ettertanke hos leseren, skriver juryen i en pressemelding.

I sin begrunnelse skriver juryen videre at de to journalistene makter å kombinere varierte og sterke språklige virkemidler med refleksjon og analyse.

Skaper ettertanke

– Begge oppsøker samtiden gjennom tekstene sine, den ene med et skarpt blikk for det nære og alminnelige, den andre med større rom i de sakene tar opp. Felles for dem begge er kreativ språkbruk og språklige vendinger som er overraskende og skaper ettertanke hos leserne.

Agnes Ravatn får språkprisen for fremragende bruk av nynorsk i sakprosa for bøkene Stillstand og Folkelesnad, og for sitt arbeid som spaltist og kommentator i Dag og Tid.

Les også: Lei av babbel

Penger og kunst

Morten A. Strøksnes hedres for fremragende bruk av bokmål i bøkene Hva skjer i Nord-Norge og Et mord i Kongo sammen med hans arbeid som spaltist og kommentator i dagspressen.

Les også: Stammens idoler

Vinnerne får 50.000 kroner og et trykk av Kjell Nupen sammen med et diplom. Prisen blir delt ut under Språkdagen tirsdag.

 

Powered by Labrador CMS