Irans øverste leder Ali Khamenei er kastet ut av Twitter etter å ha truet tidligere president Donald Trump med hevn for likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i fjor.

Khamenei er fortsatt på Twitter

Konto tilknyttet Irans leder ble stengt fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Twitter stengte fredag en konto som har vært antatt å ha en tilknytning til Ali Khamenei, men Irans øverste leder er fortsatt på Twitter.

Khamenei har flere Twitter-kontoer, blant dem en engelskspråklig som fortsatt er oppe.

Kontoen som ble stengt ned fredag, @khamenei_site, ble etablert i juli i fjor.

Den delte stort sett bare artikler fra Khameneis offisielle nettside og utdrag fra taler han holdt, og i Iran har enkelte derfor antatt at kontoen har hatt en tilknytning til den iranske lederens kontor. Twitter viste imidlertid til sine retningslinjer om falske kontoer som en del av begrunnelsen for å stenge den, og hvem som står bak er dermed vanskelig å fastslå.

Før helgen ble det lagt ut en melding på kontoen som truet tidligere president Donald Trump med hevn for USAs likvidasjon av den iranske generalen Qasem Soleimani.

Truet med hevn

«Hevn er uunngåelig. Soleimanis drapsmann og mannen som ga ordren, må stilles til ansvar», het det i meldingen, som var ledsaget av et bilde av Trump på golfbanen med en drone over hodet.

@khamenei_site ble fulgt av Khameneis offisielle Twitter-konto, og bildet ble også delt på Khameneis farsi-språklige Twitter-konto. Her synes det imidlertid å ha blitt slettet etter delingen.

Det samme bildet ble også gjengitt av det halvstatlige nyhetsbyrået Tasnim.

Twitter stengte

Fredag stengte Twitter ned @khamenei_site.

Twitter stenger kontoer som bryter med Twitters regler», het det i en kunngjøring fra mikrobloggtjenesten.

Senere opplyste en talsmann for Twitter til AP at kontoen ble stengt fordi meldingen brøt med forbudet mot «truende oppførsel» og fordi kontoen brøt med Twitters forbud mot «manipulasjon og spam, særlig opprettelse av falske kontoer».

Twitter har ikke utdypet påstanden om at kontoen var falsk.

Ifølge AP antas kontoen å være knyttet til Khameneis kontor, fordi den avspeiler innholdet i andre kontoer som ifølge de statlige mediene i landet er tilknyttet kontoret. Den har ofte lagt ut utdrag fra Khameneis taler og annet offisielt innhold.

Powered by Labrador CMS