Steve Bannon kommer til Bergen i mai. Det gjør også filmskaperen bak ferske «The Brink», som har fulgt Bannon over tid. Foto: NTB scanpix

Henter skaperen bak kritisk Bannon-dokumentar til Bergen

Kommer dagen før Bannon selv skal på scenen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I samarbeid med Nordiske Mediedager og Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) viser Bergen Journalistlag den ferske dokumentaren «The Brink» på Bergen Kino onsdag 8. mai, dagen før Steve Bannon selv blir intervjuet under Nordiske Mediedager i samme by.

Etter filmen blir det samtale med filmskaper Alison Klayman på scenen, meldes det i en pressemelding.

– Når det viste seg mulig å få til filmvisning og invitere Klayman til byen, syntes vi det var en glimrende mulighet til å fylle ut debatten rundt Bannon med flere stemmer og flater. Dermed har vi drevet litt dugnadsarbeid for å få dette til, sier Jens Kihl, leder for Bergen Journalistlag og kommentator i Bergens Tidende, til Journalisten.

I «The Brink» har Klayman fulgt Bannon over tid, i tiden etter at han var ferdig som rådgiver for USAs president Donald Trump. Bannon har den siste tiden jobbet for å samle europeiske populistiske bevegelser under samme fane i organisasjonen The Movement.

«Filmen maner frem mønstre Bannon benytter – og gir seg ut for– i sin retorikk og oppførsel, men som ofte er helt forskjellig fra hva han egentlig mener. Han sier en ting utad, men noe helt annet til kamera. Slik makter Klayman å sette hans metoder under lupen og vise mannens virkelige ansikt bak fasaden», beskrives det i pressemeldingen fra Bergen Journalistlag.

Invitasjonen til Bannon har skapt reaksjoner, og Journalisten fortalte nylig at flere profiler har takket nei til å delta på et annet arrangement under Nordiske Mediedager med invitasjonen som bakgrunn.

Powered by Labrador CMS