Journalist og kommentator Anki Gerhardsen deltar i Aarebrot-samtalen under Nordiske Mediedager. Foto: Rune Nilsen

BANNON-REAKSJONENE:
– Skjønner ikke at det er så vanskelig å møte på en konferanse der mennesker man er dypt uenig med, også er tilstede

Anki Gerhardsen deltar på ytringsfrihetssamtale under NMD.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten fortalte nylig at flere inviterte profiler har takket nei til å delta på en samtale om ytringsfrihet under Nordiske Mediedager, med bakgrunn i at de mener det er uakseptabelt at mediefestivalen bruker omstridte Steve Bannon som trekkplaster.

Kunstner Camara Lundestad Joof, kommentator Mohamed Abdi og leder av Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, har alle takket nei til NMD-invitasjon. Også debattant Bjørn Stærk melder på Twitter at han har takket nei til Aarebrot-samtalen.

En av de som skal delta på Aarebrot-samtalen med tema «Ytringsfrihet under press?» i mai, er journalist og kommentator Anki Gerhardsen. Hun stiller seg uforstående til boikott-tendensene Bannon-besøket skaper.

Til Filter Nyheter sier Gerhardsen:

– Jeg skjønner ikke at det er så vanskelig å møte på en konferanse der mennesker man er dypt uenig med, også er tilstede. Jeg er grunnleggende skeptisk til konseptet no-platforming og mener det beste vi kan gjøre for å etablere motargumenter er å forstå hvordan de vi er uenige med tenker. Da kommer vi ikke utenom samtalen.

Hun legger til at hun anser det å nekte å delta i en samtale om ytringsfrihet, formodentlig etter at Bannon har forlatt Bergen, som «nærmest en aksjon for økt polarisering» som hun synes er urovekkende.

Gerhardsen og jurist og ytringsfrihetsekspert Anine Kierulf er foreløpig de to eneste navnene NMD-programmet oppgir til Aarebrot-samtalen 10. mai. Festivalsjef Guri Heftye har opplyst at det kommer flere navn til.

Powered by Labrador CMS