Justin Bieber var hovedattraksjonen under minifestivalen Trondheim Sommertid i helgen, men i forkant av konserten la han ned fotoforbud. Her fra sitt forrige norgesbesøk i 2015.

Justin Bieber i Trondheim:

Bieber snudde om fotoforbud – for noen medier

– Ble gitt et fåtall fotopass.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forkant av Justin Biebers konsert i Trondheim søndag 7. august ble det klart at artisten ikke ønsket fotografer til stede. Forhandlinger mellom arrangøren og Biebers management førte omsider til at et begrenset antall medier fikk dokumentere deler av konserten.

Fungerende distriktsredaktør i NRK Trøndelag, Vegard Woll, forteller til Journalisten at de fikk tillatelse til å ta stillbilder på de tre første låtene.

– Det er veldig kjedelig at artister setter ned forbud. Vi skulle jo gjerne ha filmet også, men jeg er glad for at vi fikk dekke konserten. Vi har mast, og arrangøren har jobba hardt for å få det til, sier han.

Ifølge Medier24 var det totalt tre medier som fikk unntak fra fotoforbudet: VG, NRK og Adresseavisen.

Med det opprinnelige fotoforbudet var ett av premissene at fotografene skulle levere inn alt utstyr under Bieber-konserten. Dette premisset ble stående for andre medier enn NRK, VG og Adressa.

Markedssjef Pia Leinslie i arrangørselskapet All Things Live bekrefter at det har vært forhandlinger med artistens management.

– Mediene gjør en viktig jobb med å formidle kultur og konserter til et bredt publikum. Vi er alltid opptatte av at de skal ha så gode arbeidsforhold som mulig, skriver Leinslie i en sms til Journalisten. Hun fortsetter:

– Vi jobbet hardt for å sikre fotomuligheter under Justin Biebers konsert på Leangen, og helt i innspurten til konserten ble det gitt et fåtall fotopass. Mediene som fikk dem ble bestemt i samråd med teamet til Bieber.

Powered by Labrador CMS