Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, under pressekonferansen i november 2019, hvor hun presenterte pressestøtteavslaget.

Klagen behandlet: Vil ikke gi Dagbladet Pluss pressestøtte

Dagbladet: Vil søke på nytt om pressestøtte i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vedtaket fra Medietilsynet er som forventet. Som vi mente i samband med søknaden og vår klage: vi mener at vi oppfyller vilkårene i henhold til forskriften og dermed har krav på pressestøtte, skriver konsernsjef Dag Sørsdahl hos Dagbladet-eier Aller Media i en e-post til Journalisten.

Det var Medier24 som først meldte at Medietilsynet avslo Dagbladets klage.

Saken blir nå videresendt til Medieklagenemnda for behandling.

Stusser over tidsbruk

– Etter å ha vurdert saken grundig mener vi fremdeles at Dagbladet Pluss ikke oppfyller kravene til formål og innhold for støtteordningen, skriver Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, i en pressemelding.

Aller-sjefen deler ikke denne konklusjonen:

– Nå vil vi avvente behandlingen som skal gjøres av klagenemda. Vi stusser over at tilsynet har brukt cirka tre måneder på å behandle vår klage, verken før vedtaket 4. november eller siden vi sendte vår klage før jul i fjor – har det ikke vært noen dialog med oss og vedtaket og dagens innstillingsdokument bærer preg av det, skriver Sørsdahl.

– Med forbehold, da vi så langt ikke har fått lest innstillingen fra tilsynet grundig, gir innstillingen et inntrykk av å være et forsvarsskrift over 62 sider som ikke vurderer vår klage med et åpent sinn.

Sørsdahl avslutter:

– Vi vil søke pressestøtte på nytt innen fristen, basert på virksomhetsåret 2019.

Omfattende klage

Det har en stund gått rykter om at Medietilsynet ville komme med en avgjørelse denne uka, noe også Medier24 fikk bekreftet i går.

20. desember sendte Dagbladet en omfattende klage på Medietilsynets avslag på pressestøttesøknaden. Selve klagen var på 36 sider. I tillegg la det med åtte vedlegg på til sammen 195 sider.

I klagen skriver Dagbladet blant annet:

«Vedtaket bærer preg av at Dagbladet Pluss' søknad om produksjonsstøtte er vurdert som 'annerledes' enn andre støtteberettigede mediers søknader. Dagbladet Pluss er et abonnementsprodukt som springer ut av et løssalgsprodukt.»

Videre i klagen skriver Dagbladet at Medietilsynet har anvendt forskriften om produksjonsstøtte feil, og at tolkningen avviker vesentlig fra hvordan den er anvendt på dem som mottar støtte i dag.

Uenig om Volda-analyse

I sin klage var også Dagbladet kritisk til en analyse Høgskulen i Volda har gjort for Medietilsynet. Som svar på denne kritikken, skriver Velsand:

– Vi har gitt publikasjonen medhold i at noen artikler i analysen fra Høgskulen i Volda var var kodet feil, og disse er nå kodet om. Vurderingen vår er likevel at selv med disse endringene har Dagbladet Pluss for få dagsaktuelle og politisk relevante artikler for å kvalifisere for støtte.

Etter at Dagbladet leverte sin klage før jul, var det stille fra Medietilsynet fram til 5. februar. Da sendte tilsynet ut en pressemelding hvor avdelingsdirektør Hanne Nistad Sekkelsten var sitert på at:

– Klagene er omfattende, og saksbehandlingen er derfor tidkrevende.

Budskapet var videre at Medietilsynet ikke kunne si noe om når saken ville være ferdig behandlet. Men i dag kom svaret.

Powered by Labrador CMS