Mediefolk:

Fredriksstad Blad-redaktør René Svendsen blir også en del av konsernledelsen i Amedia.

René Svendsen er konstituert som nyhetsdirektør i Amedia

Rykker midlertidig opp i konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I Jostein Larsen Østrings sykefravær er sjefredaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen, konstituert som konserndirektør for nyheter og abonnement i Amedia, skriver mediekonsernet i pressemelding.

Svendsen har blant annet bakgrunn som nyhetsredaktør i Nettavisen og redaksjonssjef i daværende VG Nett, i tillegg til ulike rolle i Fredriksstad Blad.

Østring er sykmeldt på ubestemt tid, i første omgang fram til over sommeren.

– Denne konstitueringen er en robust løsning mens Jostein får behandling og blir frisk. Slik sikrer vi at det redaksjonelle perspektivene blir godt ivaretatt både i konsernledelsen i Amedia, og i utviklingsarbeidet vårt de neste månedene, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i pressemeldingen.

Amedia skriver videre at Svendsen blir en del av Amedias konsernledelse. Med seg på laget får han direktør for mediehus, Morten Nilsen.

– Morten skal samarbeide tett med René i ledelsen av de ulike enhetene i nyhets- og abonnementslinjen. I tillegg skal Morten ta et særskilt ansvar for Amedias lokale storbyaviser og bydelstitler, som det har blitt flere av, sier Opdahl.

Både Svendsen og Nilsen tiltrer sine stillingen i Amedia mandag 31. januar.

– Den bakenforliggende årsaken til at jeg nå kommer inn i denne rollen er veldig trist. Mest av alt håper jeg det beste for Jostein. Så ser jeg at det er svært viktige oppgaver som ligger til rollen, og jeg ser fram til komme i gang. Jeg er stolt over å få tilliten, og muligheten til å bidra, sier Svendsen.

– Når det gjelder Fredriksstad Blad, er jeg helt trygg på avisa er i de beste hender når Jon Jacobsen nå overtar som øverste leder i mitt fravær, sier han.

Jacobsen tiltrer også sin stilling i Fredrikstad blad mandag 31. januar.

Powered by Labrador CMS