Administrerende direktør Eva Holmgren i Eidsvoll Ullensaker Blad reagerer på prisforslaget til Amedia. Her sammen med ansvarlig redaktør Bjørn Inge Rødfoss. Foto: EUB

Amedia skrur opp prisene på avisdistribusjon: – Prisøkningen er hinsides

Sier opp dagens avtaler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fallende papiropplag har gitt anstrengt økonomi hos avisdistribusjonsselskapene. Dagens Næringsliv skriver tirsdag kveld at Amedia Distribusjon har varslet oppsigelse og nye priser for avisombæring. Over 20 lokalaviser og riksaviser blir berørt.

– Prisøkningen er hinsides. For oss betyr dette at prisene øker med 35 prosent. Vi er jo ikke ferdig med å forhandle, men dette er det vi er blitt forelagt, sier Eva Holmgren, administrerende direktør i Eidsvoll Ullensaker Blad, til Dagens Næringsliv.

Blant avisene som er berørt er lokalavisene Raumnes, Eidsvoll Ullensaker Blad, Grannar og Varden. I tillegg skal avtalene reforhandles med Klassekampen, Nationen, Vårt Land, Aftenposten, Dagens Næringsliv og Finansavisen. Til sammen over 20 aviser som ikke eies av Amedia-stiftelsen.

Holmgren sier til DN at det foreslåtte prisforslaget vil gi avisen cirka 1,2 millioner kroner i økte kostnader. I fjor hadde avisen et overskudd på 700.000 kroner. Et sparetiltak kan ifølge Holmgren være å redusere frekvensen. Eidsvoll Ullensaker Blad reduserte også i 2015 frekvensen på papirutgaven, og kommer nå ut fire dager i uken.

Ansvarlig redaktør og daglige leder i naboavisen Raumnes, Fred C. Gjestad, sier til DN at nedbemanning eller kutt i frekvens kan bli konsekvensene av prisøkningen. Raumnes kommer i dag ut tre dager i uken.

– Mange av distribusjonsavtalene er gamle, med gamle prisreguleringsmekanismer basert på opplagsvekst. De tar ikke hensyn til det kraftige volumfallet. Dette er bakgrunnen for at vi har gått til oppsigelse og reforhandling av avtalene, sier Ingar Merli, administrerende direktør i Amedia Distribusjon, til DN.

Merli understreker overfor DN at man ikke er ferdig med å forhandle.

Les hele saken i Dagens Næringsliv.

For ordens skyld: Roger Aarli-Grøndalen var ansvarlig redaktør/administrerende direktør i Eidsvoll Ullensaker Blad fra 2012 til juni 2018.

Powered by Labrador CMS