Bjørn Inge Salberg Rødfoss i EUB ser fram til å samarbeide med Amedia.

Eidsvoll Ullensaker Blad inngår samarbeids­avtale med Amedia

– Vi gleder oss enormt til å ta det neste steget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har vært i en positiv utvikling de siste årene, og ser nå et stort potensial for videre vekst.

Det sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Bjørn Inge Salberg Rødfoss i Eidsvoll Ullensaker Blad (EUB) til egen avis etter at det i dag ble kjent at den konsernuavhengige lokalavisen har inngått en samarbeidsavtale med Amedia.

– Vi gleder oss enormt til å ta det neste steget, spesielt digitalt. Amedia er framoverlente, kan vise til en rivende utvikling både innenfor annonsesalg og redaksjonelt og er best i klassen innenfor en rekke områder, ikke minst på innsikts- og analysebiten, fortsetter redaktøren.

Et stykke lenger nord har konsernuavhengige Bladet Vesterålen inngått en tilsvarende avtale med Amedia.

Samarbeidet vil omfatte flere områder av avisdriften som redaksjonelle systemer, salgs-/marked, abonnement/opplag, trykk og tekniske løsninger, skriver EUB.

– Dette innebærer at vi får med to tradisjonsrike aviser i vårt fellesskap. De har solid fotfeste lokalt og vil bidra til å styrke våre øvrige virksomheter i disse områdene, sier direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, til EUB.

– I Amedia har vi fra før bred erfaring med utvikling av tilsvarende aviser, både som eier og avisene vi har strategiske samarbeidsavtaler med, fortsetter han.

Samarbeidsavtalen innebærer blant annet at EUB får tilgang til mange av de samme verktøyene som den Amedia-eide konkurrenten Romerikes Blad. EUB hadde fram til 2012 en avtale med daværende A-pressen om bruk av deres publiseringsløsning.

– Hva dette betyr konkret for samarbeidet mellom RB og EUB er foreløpig ikke diskutert, men det vil gi begge aviser nye muligheter. Vi håper å kunne dra nytte av hverandre, sier Lars Lier, konstituert ansvarlig redaktør i Romerikes Blad til egen avis.

Til opplysning: Roger Aarli-Grøndalen var ansvarlig redaktør og administrerende direktør i EUB fra 2012 til 2018.

Powered by Labrador CMS