Ola Mørkved Rinnan er og blir styreleder i Hamar Media. Her fra 2017, da han var styreleder i Avinor.

Styrelederen i Hamar Media får bli sittende. Samtidig starter jakten på neste sjefredaktør i Hamar Arbeiderblad

Ser mot samarbeid med Amedia.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under en ekstraordinær generalforsamling i Hamar Media 16. desember ble det avklart at styreleder Ola Mørkved Rinnan blir sittende. Det melder Hamar Arbeiderblad (bak betalingsmur).

Det er ikke lenge siden konsernsjefen i selskapet, som blant annet eier nettopp Hamar Arbeiderblad, gikk av etter konflikt med styret.

Det forelå krav fra nest største aksjonær, Fellesforbundet, om at generalforsamlingen skulle ta stilling til styrelederens posisjon, skriver avisa.

Men et stort flertall stemte heller gjennom et forslag om at de ikke skulle ta stilling, og at det sittende styret fortsetter og jobber for å etablere et bedre samarbeid i styret, skriver avisa.

Selv sier styreleder Rinnan til Journalisten at han er fornøyd med å få fortsette i vervet.

– Hovedutfordringen framover blir å forbedre de forhold i Hamar Media som styret mener ikke er godt nok. For å få gjort godt nok arbeid der, må man ha iallfall ha et godt nok styreteam, sier Rinnan.

– Hvilke forhold i Hamar Media er det styret ikke ser som godt nok?

– For det første har de to siste årsresultatene vært for svake. Og så står vi overfor en enorm digital utfordring, i likhet med resten av bransjen, sier Rinnan.

Når det gjelder sistnevnte utfordring ser styrelederen mot største aksjonær, Amedia, som eier 21,5 prosent av konsernet.

– Det er en styrke vi må benytte oss av, som vi ikke har vært flinke nok til tidligere. Når man har Norges kanskje mest profesjonelle mediehus som største eier, er det naturlig å lete etter samarbeidsmuligheter der. Ellers kjenner man ikke sin besøkelsestid, sier Rinnan.

Samtidig som konsernstyret jobber mot bedre interne samarbeidsforhold, starter jakten på en erstatter når sjefredaktør Carsten Bleness i Hamar Arbeiderblad etter planen går av i løpet av 2020.

Nylig ble stillingen som sjefredaktør utlyst, med søknadsfrist 19. januar.

– Carsten har en fratredelsesavtale for 2020, og vår erfaring tilsier at ansettelser som dette tar tid. Derfor starter vi prosessen nå, sier styreleder Rinnan.

Bleness har vært sjefredaktør for Hamar Arbeiderblad siden 2010. Han har tidligere blant annet vært sjefredaktør for Dagsavisen og redaksjonssjef i Aftenposten.

Powered by Labrador CMS