Hamar Media legger ned trykkeriet

Vil overlate trykkingen til Amedia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hamar Media legger ned trykkeriet og har innledet forhandlinger med Amedia om trykking på deres trykkeri på Biri, skriver Hamar Arbeiderblad.

I går kom nyheten om at Hamar Media ikke vil drive Totens Blad og Gjøviks Blad videre. Her har de ansatte har fått tilbud om å overta avisene.

De gjenværende avisene i Hamar-konsernet er da Hamar Arbeiderblad, Stangeavisa og Lokalavisa Trysil Engerdal.

– Historisk sett var det jo slik at enhver avis med respekt for seg selv etablerte et trykkeri. Det som imidlertid skjer nå, og som har vært en kjent utvikling i mange år, er utviklingen med vekst i antall digitale brukere, mens antall papirabonnenter faller. Derfor vil vi få en konsolidering i trykkeribransjen, sier administrerende direktør i Hamar Media, Magne Nordgård, til Hamar Arbeiderblad.

Trykkeriet til Hamar Arbeiderblad har vært en del av kjernevirksomheten siden 1927, skriver avisen.

– Vi som konsern står overfor noen valg om hvor vi skal investere, og hva skal vi prioritere. Og får vår del kommer det til å være knyttet til den digitale transformasjonen.

Forhandlinger er innledet med Amedia, som for øvrig også er største eier i Hamar Media, men foreløpig er ikke avtalen signert. Målet er at Hamar Media også skal gå inn på eiersiden i trykkeriet på Biri. Det vil ifølge Hamar Arbeiderblad bidra til å sikrer den videre driften der.

– Vi har veldig tro på at vi vil komme til en enighet. På den måten så vil også Hamar Media bidra til at Innlandet fortsatt vil ha et trykkeri, sier Nordgård.

Powered by Labrador CMS