Totens Blads første utgave kom 1928. På 1980- og 90-tallet slet avisen økonomisk, før den gjenoppsto som gratisavis i 1998. Nå kan avisen igjen forsvinne.

Hamar Media vil ikke drive Totens Blad videre - ansatte har fått tilbud om å overta

– Mye som må falle på plass i løpet av kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hamar Media AS har mistet troen på gratisaviser. Tidligere i høst la konsernet ned Ringsaker'n, i dag kom beskjeden om at det samme kan skje med gratisavisene konsernet eier på den andre siden av Mjøsa.

De ansatte i MVL Media AS - som utgir Totens Blad og Gjøviks Blad - ble mandag morgen orientert om at Hamar Media ikke ønsker å videreføre driften av de to avisene.

MVL Media inngår i Hamar Media-konsernet.

De ansatte har fått tilbud om å overta. Skjer ikke det, er alternativet nedleggelse i løpet av desember, skriver Totens Blad.

– Vi som eiere og de ansatte i MVL Media ser ulikt på forutsetningene for fortsatt lønnsom drift av gratisaviser, sier Magne Nordgård, administrerende direktør i Hamar Media, til Totens Blad.

Torbjørn Aurvåg, tillitsvalgt i MVL Media, sier til Totens Blad at beskjeden kom som et sjokk.

– Vi er en gjeng som har stått på alt vi har maktet i løpet av disse årene, og har gledet oss over å ha et solid konsern i ryggen.

MVL Media består i dag av 10,7 årsverk. Disse har nå fått noen dager på seg til å finne ut om de ønsker å overta eierskapet og driften.

– Vi må se hvilke forutsetninger som ligger til grunn for å overta. Vi har kunnet glede oss over god respons på nettsatsingen som startet fra 1. februar, og vi ser at annonsemarkedet er i bedring etter et 2020 der vi brått fikk et stort inntektsfall på grunn av korona, sier daglig leder Morten Linnerud til egen avis.

Han legger til:

– Det er mye som må falle på plass i løpet av kort tid, MVL Media har en del forpliktelser og avtaler. I tillegg må det også til kapital. Vi kommer til å jobbe intenst med avklaringer denne uka. Vi som har laget disse produktene mener det er rom og behov for avisene også i framtida.

Powered by Labrador CMS