Senter for undersøkende journalistikk:. Fra venstre reportasjeleder Astrid Dalehaug Norheim, reportasjeleder Kristine Holmelid, senterleder Per Christian Magnus og vitenskapelig assistent Maren Myrseth.

SUJO har sikret finansieringen for de neste fire årene

Får penger fra NRK, TV 2, Schibsted, Polaris og Amedia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) i Bergen har siden oppstarten for to og et halvt år siden blitt finansiert av Fritt Ord-støtte og gavemidler fra Sparebanken Vest, men i dag ble det klart at landets fem største mediehus ønsker å støtte senteret. Det skriver Khrono.

Schibsted, Polaris, Amedia, NRK og TV 2 går inn med en årlig sum som sikrer grunnfinansieringen for senteret de neste fire årene.

– Det er svært gledelig at fem store mediehus ønsker å sikre langsiktig drift av SUJO. Jeg ønsker å berømme dem for at de har et blikk for den viktigste journalistikk og samarbeid, sier senterleder Per Christian Magnus til Khrono.

– Vi opplever en voksende etterspørsel og håper å utvide virksomheten og budsjettene våre i fremtiden, sier Magnus.

I forrige uke kunne Journalisten fortelle at SUJO har søkt Norsk Journalistlag (NJ) om 250.000 kroner årlig i fire år, fra 2022 og ut 2025. Søknaden skal behandles av NJ-landsstyre onsdag.


Powered by Labrador CMS