Amedia:

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tar et regnskapsmessig tap på 276 millioner kroner i Amedia. Foto: Telenor

Telenor tar hundremillionerstap

Mener verdien på eierandelen i lokalaviskonsernet er kraftig svekket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag legger både Amedia og Schibsted fram kvartalsrapporter for månedene juli-september. Men allerede onsdag la Amedias største eier fram sitt resultat. Det viser at Telenor fikk et rekordresultat på driften på 10,3 milliarder kroner.

Gjemt i regnskapets noter er det også en vurdering av mediebransjen. Telenor tar et regnskapsmessig tap med en kraftig verdinedskrivelse av eierandelen på 48 prosent i Amedia:

Ned 29 prosent

– Tapet fra tilknyttede selskaper inkluderer 276 millioner relatert til nedskrivning i Amedia som følge av lavere utvikling enn ventet, heter det i kvartalsrapporten.

Telenor vil ikke opplyse hvor mye de nå verdsetter eierandelen i Amedia til. Men i årsrapporten fra 2012 var eierandelen i daværende A-pressen verdsatt til 942 millioner kroner. Dersom verdien ikke er endret siden det betyr det at Telenor vurderer verdien på sin andel av Amedia 29 prosent lavere nå enn for to år siden.

Telenor opplyser at de nå verdsetter Amedia i tråd med selskapets egenkapital. Ved nyttår var denne på 1,56 milliarder kroner. Det betyr at Telenor verdsetter sin andel til rundt 750 millioner kroner.

Reorganisering

Også digitalsatsingen i samarbeid med Schibsted koster Telenor penger. Bare dette kvartal påvirker samarbeidet teleselskapets regnskap negativt med 238 millioner kroner for å «bygge markedsposisjon,» som det heter i rapporten.

Telenor signaliserte i 2012 at de ønsker å selge seg ut av Amedia, men har så langt altså ikke funnet noen kjøper. Selskapet har de siste årene reorganisert eierskapet i lokalaviskonsernet. Eierskapet forvaltes nå gjennom Telenor Media Invest, som igjen eies av selskapet Telenor Communications II.

Powered by Labrador CMS