NRK. Foto: Birgit Dannenberg

Disse blir nye NRK-sjefer

Syv nye redaksjonssjefer er ansatt i den nye nyhetsdivisjonen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Publiseringsredaktør Stein Bjøntegård får med seg Christian Fougner som redaksjonssjef nye medier på laget. Han kommer fra stillingen som redaksjonssjef for digital utvikling i Schibsted, og har tidligere vært frontsjef i Aftenposten.

Marit Sirum-Eikre og Solveig Tvedt fortsetter som ledere i stillingene som redaksjonssjef for henholdsvis radio og tv.

Nyansatt reportasjeredaktør Alexandra Beverfjord får Anders Børringbo med på laget som redaksjonssjef innenriks. Børringbo har bred erfaring fra nyhetene, og har blant annet ledet 22. juli-redaksjonen og den såkalte ON-gruppa, som graver fram egne nyheter, de senere årene. Den siste tiden har han vært reporter i Dagsrevyen.

Under magasin- og debattredaktør Kyrre Nakkim er Halvor Fines Tretvoll ansatt som redaksjonssjef debatt. Han har det siste året ledet nettdebattsatsingen Ytring. Trettvoll har tidligere ledet kulturavdelingen i Dagsavisen og vært debattredaktør i Ny Tid. 

Hanna Thorsen, som i dag er redaksjonsleder i NRK-nyhetene blir redaksjonssjef  for kultur og underholdning. Jan Georg Vedeler er ansatt i en ny stilling som redaksjonssjef for format og planlegging. Han er i dag redakjonssjef for produksjon. 

– Vi gratulerer de nye redaksjonssjefene med jobbene, og takker samtidig mange dyktige kandidater som har vært inne til vurdering for jobbene, skriver nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i en epost.

Den nye nyhetsdivisjonen trer i kraft 1. oktober. Men det er ikke klart når Fougner tiltrer stillingen ettersom det avhenger av når han slippes av sin nåværende arbeidsgiver Schibsted.

Trettvoll er i pappapermisjon ut året og begynner som redaksjonssjef debatt fra nyttår. Hvem som konstitueres i mellomtiden er ikke klart. 

Powered by Labrador CMS