VG-kommentator Anders Giæver mener Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen slår inn dører som har stått åpne lenge i sin kommentar.

Anders Giæver om Se og Hør-kritikken: 
– Nærmer seg 20-årsjubileum for denne avsløringen

– Ikke vanskeligere å grave frem enn at den står omtalt på min wikipediaside.   

Publisert Sist oppdatert

Se og Hørs sjefredaktør, Ulf André Andersen, spør i en kommentar på SeHer.no tirsdag om det er på tide å granske den fjerde statsmakts åpenhetskultur. 

Årsaken til Andersens spørsmål er at Se og Hørs fotograf var den eneste som dekket Mette-Marits private bursdagsfest. 

Blant gjestene var tidligere journalist og nåværende stabsleder i NRK, Hege Duckert, skriver Andersen. Men han er spesielt kritisk til at VGs Anders Giæver var til stede, og at VG og NRK ikke dekket festen.

Ikke beroliget

«En av Giævers kolleger har uttrykt offentlig ønske om mer kritisk journalistikk rundt kongehuset. Forleden sang kommentatoren 'Hurra for deg' og skålte henrykt for bestevennen Mette», skriver Andersen i innlegget. 

Han mener at maktpersonene på festen spiller en betydelig rolle i å bestemme hva offentligheten har rett til å vite, og at festen viser hvorfor Se og Hør dukker opp med fotografer og følger de kongelige hit og dit.

«Jeg skulle gjerne sett ansiktene til mine sjefredaktørkolleger i NRK og VG nå. Synes de det er akseptabelt at båndene er så tett knyttet at deres sjefer Hege og Anders er bestevenn med Mette?», spør Andersen før han selv svarer: 

«Jeg ville ikke vært beroliget.»

20-årsjubileum

Anders Giæver skriver i en sms til Journalisten at hans forbindelse til kronprinsparet har vært omtalt i alle store medier en rekke ganger, inkludert i Se og Hør. 

– Det nærmer seg 20-årsjubileum for denne avsløringen, som ikke er vanskeligere å grave frem enn at den står omtalt på min wikipediaside, sier Giæver. 

Da det ble offentlig kjent i 2006 at han vær en venn av kronprinsparet, hadde han allerede orientert den redaksjonelle ledelsen i VG, fortsetter han: 

–  Jeg har selvfølgelig ikke skrevet om kongehuset etter det, og heller ikke deltatt i redaksjonelle vurderinger av dekningen.

Han påpeker samtidig at Andersen i sitt innlegg skriver at Giæver er leder for kommentaravdelingen i VG, noe han ikke har vært på 15 år. 

 

 

Powered by Labrador CMS