Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde har kommentert skiskyting for NRK i mange år. Her fra sesongåpninga i skiskyting på Sjusjøen i 2014.

NRK sender ingen for til Tsjekkia for å dekke skiskyting

NRK-medarbeidere blir hjemme grunnet frykt for koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK sender ingen til Nove Mesto i Tsjekkia for å dekke verdenscupen i skiskyting denne uka på grunn av koronaviruset. Det skriver VG.

Avisa har snakka med kommentatorene Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

– Jeg ble hverken overrasket eller veldig irritert. Hadde jeg fått bestemme selv så hadde jeg reist, for jeg tror ikke det er farligere der enn i Norge, sier Smith til VG.

Han har ifølge VG vært på alle runder i verdenscupen siden 2008. Denne gangen må han kommentere fra et studio i Oslo. Heller ingen tilskuere får følge rennet i Nove Mesto, i og med at arrangementet stenges for publikum.

Sportssjef Egil Sundvor i NRK sier at de i dette tilfellet kan levere fra Norge uten at det påvirker produksjonen nevneverdig. De reiser kun om det er viktige for å opprettholde produksjon og annen kritisk virksomhet, sier han til VG.

NRK meldte selv tirsdag at Det internasjonale skiskytterforbundet hadde bestemt at pressen måtte holde avstand på minst halvannen meter fra utøverne, og at pressekonferanser ikke ville bli holdt.

Les hele VGs sak her.

Powered by Labrador CMS