Salget går gjennom taket

Salget av nettbrett – både iPad og konkurrerende tavleprodukter – kommer til å eksplodere i 2011, lyder spådommene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gartner, et av verdens ledende analyse- og rådgivningsbyråer innen informasjonsteknologi, kom rett før jul med en svært optimistisk prognose for salg av nettbrett i årene framover. Byrået venter at antall solgte enheter på verdensbasis øker fra 19 millioner i 2010 til 55 millioner i år og videre til 103 millioner i 2012. Andre observatører spår en lignende utvikling, blant dem amerikanske Mashable.

Nettbrett var det dominerende temaet på verdens største messe for forbrukerelektronikk, Consumer Electronics Show, som ble arrangert i Las Vegas i forrige uke. Ifølge rapportene ble det der presentert eller varslet rundt 100 nye nettbrettmodeller.

Blant de nye nettbrettene merket journalistene seg tre varianter av Asus Eee Tablet og Motorolas Xoom, som vant Best of show-prisen. Alle utstyrt med Android 3.0, også kalt Honeycomb, Googles nye spesialsydde operativsystem for nettbrett. Enkelte av de kommende brettene på markedet er utstyrt med Windows 7.

De nye Asus-modellene er i varierende grad utformet for å produsere innhold. Dette er regnet som en av iPads svakheter. Mange av modellene er utstyrt med kamera og telefon, som foreløpig mangler hos Apple-brettet.

Andre konkurrenter, som Hewlett-Packard (HP) og RIM (Blackberry), fokuserer på brett for forretnings- og bedriftssegmentene.

Ifølge ITavisen.no vil Apple presentere iPad2 om tre til fire uker.

Powered by Labrador CMS