Redaktør Anita Gustavsen. Foto: Bård Pedersen

Gir bort avisa før den er på gata

Abonnentene til Brønnøysunds Avis trenger ikke vente til avisa er i postkassa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da trykkeriet Brønnøysunds Avis brukte ble slått konkurs, skapte det utfordringer for ettermiddagsavisen. Plutselig måtte avisen trykkes i Mosjøen. Dermed ble logistikken problematisk med lang vei og flere fjorder som skal krysses med ferjer. Avisen når ikke ut til alle kommunene i avisens dekningsområde i Sør-Helgeland så tidlig som ønsket.

Trykktid

For at abonnentene skal få et tilbud ikke helt ulikt det de en gang hadde, blir avisen lagt ut som e-avis kvelden før den kommer i postkassen.

– For å komme leserne i møte, og for å få en så lik publisering som mulig, har vi gjort det slik at den er tilgjengelig elektronisk for abonnentene klokken ni på kvelden, altså når papiravisen går i trykken, forteller redaktør og daglig leder Anita Gustavsen.

Endringen kom for en måned siden etter at avisen byttet trykkeri. Gustavsen forteller at responsen har vært veldig bra. Bare i løpet av de siste 14 dagene har avisene fått 650 e-poster fra abonnenter som vil ha tilgang til den elektroniske avisen.

Må ha papir

Likevel er det ikke snakk om en ny forretningsmodell, for skulle det være folk i Oslo som kunne tenkt seg å holde sin gamle lokalavis elektronisk, så går ikke det. Gustavsen karakteriserer e-avisen som et servicetilbud til de som holder papiravisen.

Å få til en ordning om å selge abonnement på bare e-avisen ligger et stykke inn i fremtiden, mener Gustavsen.

– Dette er så nytt for oss, og hva som skjer i fremtiden knyttet til dette er spørsmål som går langt utover Brønnøysunds Avis. Det handler om norske skatteregler og politiske spørsmål. Fra mitt ståsted er det viktigste at så mange som mulig har tilgang til avisa og gleder seg over den. Da er det samme om det skjer gjennom elektroniske plattformer eller via papir.

Powered by Labrador CMS